Αμιγή περίπολα και από την ΕΛ.ΑΣ για την πρόληψη πυρκαγιών στο Ν. Καρδίτσας

Συνεχίζονται τα αυξημένα μέτρα από την Πυροσβεστική

Στις επικίνδυνες περιοχές, στις κορυφές βουνών και σε δάση της χώρας περιπολούν από χθες το βράδυ και για τουλάχιστον επτά ημέρες αστυνομία και στρατός, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο αυτό στο έργο πυροσβεστικής.
Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς περιπολούν όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, υπογράμμισε ότι από το βράδυ της Πέμπτης, η Αστυνομία πραγματοποιεί τρία αμιγή περίπολα σε οκτάωρη βάση, τόσο στις ορεινές περιοχές του Νομού, όσο και σε μέρη που βρίσκονται στους πρόποδες, στην προσπάθεια πρόληψης των πυρκαγιών.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ συνδράμει με μικτά περίπολα (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός) όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς είναι αυξημένος στο Νομό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμιγή περίπολα έχει ξεκινήσει και ο στρατός στην περιοχή.
Να θυμίσουμε ότι από τις αρχές του μήνα, η Πυροσβεστική με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και του  στρατού βρίσκονταν σε κατάσταση «συναγερμού» καθώς ο Νομός ήταν επί σειρά ημερών σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Μάλιστα ο παρατεταμένος καύσωνας που είχε ξηράνει το φυσικό περιβάλλον ενέτεινε την ανησυχία.
Παράλληλα καθοριστική ήταν και η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων (αερολέσχες, ραδιολέσχη, ορειβατικός σύλλογος κλπ) που με εναέρια και επίγεια μέσα πραγματοποιήσουν περιπολίες.