Θα ανάψουν ξανά τα φώτα στο ανοιχτό θέατρο της Μητρόπολης καθώς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία επιτρέπονται οι θεατρικές παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους.

Το θέατρο της Μητρόπολης που ανέκαθεν αποτελούσε ένα καλό…σταθμό για τις περιοδείες των θιάσων βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από εταιρείες παραγωγής οι οποίες κλείνουν ήδη ημερομηνίες. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 30 Μαίου ενώ έχουν “κλειστεί” ήδη οι ημερομηνίες 29/6, 8/7, 15/7, 18/7, 17/8, 25,27 και 28/8.

Βέβαια αν και εχουν κλείσει ημερομηνίες οι εταιρείες παραγωγής δεν έχουν αποστείλει στον ΔΟΠΑΚ -κατά την παγια τακτική τους-συγκεκριμένο υλικό για το ποια παράσταση θα παρουσιάσουν καθώς ο προγραμματισμός όλων βρίσκεται αυτό το διάστημα σε εξέλιξη.

Ωστόσο είναι σίγουρο ότι δυο εξαιρετικές παραστάσεις με αξιόλογους συντελεστές θα παρουσιαστούν στο υπαίθριο θεάτρο της Μητρόπολης φέτος.

Πρόκειται για την αριστουργηματική κωμωδία «Το νυφικό κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), που έχει γοητεύσει τις θεατρικές πρωτεύουσες Ευρώπης και Αμερικής σε εκατοντάδες ανεβάσματα από το 1951 που έκανε πρεμιέρα έως και σήμερα, και την οποία παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη

Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα. Στο ανοιχτό θεάτρο της Μητρόπολης θα παρουσιαστεί στις 15 Ιουλίου.

Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.

Το νυφικό κρεβάτι είναι ένας ύμνος στη συντροφικότητα, ένας ύμνος στην αγάπη και ένα σχόλιο κωμικό αλλά και συναισθηματικό πάνω στον έγγαμο βίο.

Το έργο πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα το 1957 με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν, στη συνέχεια το 1977 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Γιάννη Φέρτη και το 2000 με το Νίκο Σεργιανόπουλο και τη Ρένια Λουιζίδου. Και στα 3 αυτά πιο γνωστά ανεβάσματα του το έργο σημείωσε εξαιρετική εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Επιπλέον η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά που υπογράφει σκηνοθετικά ο έμπειρος Πέτρος Ζούλιας, θα παρουσιαστεί στο θεάτρο της Μητρόπολης στις 18 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα δυνατό αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την «Παγίδα» ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα; Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου

Η «Παγίδα»θα παρουσιαστεί από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου,σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα,σκηνικά Μαίρης Τσαγκάρη κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη,φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Δίπλα στον χαρισματικό Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Κύριο του θεάτρου Γιώργο Κωνσταντίνου, θα δούμε τους εξαιρετικούς Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη,Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο,ενώ στην αληθινά γερή διανομή προστέθηκε ο ικανότατος Τάκης Παπαματθαίου.

Η…πρώτη γεύση των όσων θα δούμε φέτος στη Μητρόπολη πραγματικά μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

Τζένη Σουλτανιά