Αναγκαία η λειτουργία του βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ σε πλήρη δυναμικότητα τη νέα χρόνια

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επιστρέφουν ξανά στα θρανία οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, βρεφικών και παιδικών σταθμών. Η εξέλιξη της χρονιάς είναι πρωτόγνωρη για τα εκπαιδευτικά δεδομένα εξαιτίας της πανδημίας, η οποία κράτησε κλειστές τις εν λόγω σχολικές δομές για διάστημα τριών περίπου μηνών.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη σε ότι αφορά τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Φαναρίου. Ο Σταθμός του ΟΑΕΔ μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας και την επιβολή της καραντίνας, λειτουργούσε μερικώς, με τη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της μεγάλης χρονοκαθυστέρησης στην προκήρυξη ΣΟΧ του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 9 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ο Δήμος σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει στη μετακίνηση τεσσάρων εργαζομένων από δημοτικούς σταθμούς σε εκείνον του ΟΑΕΔ προκειμένου να λειτουργήσει μερικώς, φιλοξενόντας 34 παιδιά.
Έρχονται πέντε από τους εννιά
της προκήρυξης του ΟΑΕΔ

Με την άρση της καραντίνας, οι «αποσπασμένοι» συμβασιούχοι του Δήμου δεν θα επιστρέψουν στο Σταθμό του ΟΑΕΔ, αφού έληξαν τα προγράμματα με τα οποία εργάζονταν. Όπως όμως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» η Διευθύντρια του Σταθμού κ. Αγγελική Πουλιανίτου, αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας η έλευση 5 εργαζομένων από τους 9 που προέβλεπε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ώστε να κληθούν και να εργαστούν το συντομότερο στον βρεφονηπιακό σταθμό 2 Τ.Ε Βρεφονηπικόμων, 1 Δ.Ε Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, και 2 Δ.Ε Μαγείρων. Οι πέντε εργαζόμενοι θα εργαστούν έως το τέλος Ιουλίου.
Μόνιμη λύση
Σύμφωνα με την κ. Πουλιανίτου, οι ανάγκες του σταθμού πρόσκαιρα μπορούν να εξυπηρετηθούν μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο πρέπει άμεσα να βγει η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για το νέο σχολικό έτος, ώστε ο Σταθμός να λειτουργήσει άμεσα και χωρίς τα προβλήματα που καταγράφηκαν φέτος, καλύπτοντας το συνολικό αριθμό των παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει.
Κυρίως όμως, υπογραμμίζει, πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση με το προσωπικό, ώστε να καλύπτονται στο σύνολό τους οι ανάγκες της δομής και των παιδιών, δίχως να δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας και ανασφάλειας στους γονείς. Να θυμίσουμε ότι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας.
Να τονιστεί επίσης, ότι οι αιτήσεις για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν ηλεκτρονικά.