Την ώρα που οι εργασίες στο νότιο τμήμα του Ε-65 προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δεν συμβαίνει το ίδιο με το βόρειο τμήμα, το οποίο εκκρεμεί και αναζητούνται λύσεις.

Στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, αναφέρθηκε ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο αρμόδιος Υπουργός εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης για την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Εγνατία οδό.

«Δεν θα κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων. Δεν θα αναγγέλουμε έργα που δεν είναι έργα άμεσα να ξεκινήσουν» είπε και ουσιαστικά, παρέπεμψε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Ε65 είναι ένα έργο που χρειάζεται την τελική έγκριση της ΕΕ.

Εμείς είμαστε η παράταξη που πιστεύει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής και παρέπεμψε στις σχετικές ακροάσεις που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου μήνα και στις επαφές που θα έχει ο ίδιος.

Από κει και πέρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νοτίου τμήματος του Ε65.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε όλα τα μέτωπα.

Τα τρία εργοτάξια βρίσκονται στο Λιανοκλάδι (για τα πρώτα 15 χλμ. του έργου), στη Στύρφακα (από το 15ο χλμ. έως τη νότια είσοδο της σήραγγας Οθρυος) και στην Ανάβρα (το υπόλοιπο μέχρι την Ξυνιάδα).

Το τμήμα Λαμίας – Ξυνιάδας θα ενώσει την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με το ήδη εν λειτουργία (από τον Δεκέμβριο του 2017) τμήμα Ξυνιάδας – Τρικάλων (μέση ετήσια κυκλοφορία 3.822 οχήματα για το 2019).