Ανακοίνωση εξέδωσε η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” με αφορμή τις κλήσεις που δέχθηκαν τρία μέλη της για παροχή εξηγήσεων από την ασφάλεια Καρδίτσας καταγγέλοντας στοχοποίηση σε όσους αντιδρούν με σκοπό την αποδυνάμωση των αντιδράσεων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το μεσημέρι της Παρασκευής ,22/11/2019, άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια τριών αγωνιστών (Θ.Μ, Φ.Μ, Κ.Α.), για να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις, με αναφορά σε 2 κατηγορίες, για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ο κόσμος που βρέθηκε στο δημαρχείο κατάφερε να μπλοκάρει τη διαδικασία της οικονομικής επιτροπής, που θα επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων στους εργολάβους. Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση στο Δημαρχείο ήταν συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων δράσεων, που στόχο είχαν την ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής που δρομολογείται στα Άγραφα και το ξεδίπλωμα των αντιστάσεων των ντόπιων κοινωνιών.
Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις.
Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα· περικυκλωμένο το δημαρχείο το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου, ώστε γίνουν οι συνεδριάσεις· ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ παντού στο βουνό, εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνούσαν…
Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων, την υπεράσπιση της φύσης και του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες βλέψεις του κράτους και των μεγαλοεργολάβων. Σε καμία περίπτωση οι διώξεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του μαζικού και μαχητικού αγώνα μαζί με όλους εκείνους (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους) με τους οποίους βρεθήκαμε και θα βρεθούμε στους δρόμους.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!
ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ – ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και στα αιολικά στα Άγραφα.