Διάγγελμα στους πολίτες θα απευθύνει, πιθανότατα αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού κι ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για κλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στον τρόπο που θα κάνουμε Χριστούγεννα, επαναλαμβάνοντας, κατά τις πληροφορίες, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να έχουν απαγορεύσεις.

Αυτό ξεκαθαρίζουν άλλωστε και ανώτατες κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας δεν αλλάζει και δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Την Τρίτη, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Good morning Britain» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να εφαρμόζει το μοντέλο άλλων χωρών για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βοηθηθούν γιατροί και νοσηλευτές ώστε να αντιμετωπίσουν αυτο το κύμα της επιδημίας. Σημείωσε όμως εμφατικά: «Αλλά πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο: βλέποντας αυτή τη στιγμή τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχεδόν εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν πήραν την απλή απόφαση να εμβολιαστούν».

Πηγή : cnn.gr