Τα πρώτα σημαντικά προβλήματα από το πέρασμα της «Διδούς» στο Ν. Καρδίτσας έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στην περιοχή του Δήμου Παλαμά.
H στάθμη στους ποταμούς Μέγα και Ιταλικό έχει αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά, καθώς μεταφέρονται σημαντικές ποσότητες νερού, μαζί με φερτά υλικά. Στα σημεία που κρίνεται αναγκαίο όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίες από το πρωί βρίσκονται σε επιφυλακή.
Επιπλέον η στάθμη έχει ανέβει και στην περιοχή της Ψαθοχώρας στο γνωστό σημείο που καταγράφονται προβλήματα δίπλα στον ποταμό Καλέντζη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρεμβαίνουν, προχωρώντας σε εργασίες για την εκτόνωση του μεγάλου όγκου νερού που συσσωρεύεται.
Aπό τα μεσάνυχτα έως και τη 1.30 της Τετάρτης, στην Καρδίτσα σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου έχουν πέσει 36,6 χιλιοστά βροχής, ενώ αν συνυπολογιστεί και η χθεσινή ημέρα η ποσότητα του νερού ανέρχεται σε 57 χιλιοστά νερού.

Νωρίτερα το πρωί ο «Νέος Αγών» έγραφε
Με σημαντική ποσότητα νερού και χιόνοπτωση στα ορεινά της Αργιθέας συνοδεύτηκε το πέρασμα της «Διδούς» από το Νομό Καρδίτσας, δίχως να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τώρα.
Τα ισχυρά φαινόμενα έχουν συνοδευτεί από μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας και έντονες καταιγίδες. Στην Καρδίτσα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι σήμερα το πρωί έπεσαν 32 χιλιοστά* νερού, ενώ αν συνυπολογιστεί και η χθεσινή βροχερή ημέρα, ο όγκος του νερού φτάνει στα 52 χιλιοστά περίπου.
Μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς οι στάθμες των ποταμών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.
Καρδίτσα
Στο Δήμο Καρδίτσας δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση που μας έκανε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος, οι στάθμες των ποταμών βρίσκονται προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, ώστε να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί. Ομοίως σε επιφυλακή βρίσκονται υπάλληλοι που διαχειρίζονται μηχανήματα (τσάπες) σε κάθε Δημοτική Ενότητα, προκειμένου να παρέμβουν για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιάκος, από την πλευρά του Δήμου υπήρξε έγκαιρη πρόληψη με τον καθαρισμό φρεατίων, ρείθρων κλπ, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα εντός του αστικού ιστού.
Παλαμάς
Μεμονωμένα προβλήματα καταγράφονται στο Δήμο Παλαμά. Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμος παρενέβη για την απομάκρυνση νερών περιμετρικά ποιμνιοστασίων, καθώς και σε κάποιους αγρούς στην περιοχή του Κοσκινά.
Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή το επόμενο 24ωρο για τα νερά που θα μεταφερθούν στην περιοχή από τον ορεινό όγκο και μέσω του Ενιππέα ποταμού.
Μουζάκι- Σοφάδες- Λ. Πλαστήρα
Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η «Διδώ» και από το Μουζάκι, τους Σοφάδες και τη Λ. Πλαστήρα, όπως μας ενημέρωσαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Φάνης Στάθης, Θάνος Σκάρλος και Παναγιώτης Νάνος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνουν μκροπαρεμβάσεις.
Χιόνι στα ορεινά της Αργιθέας
Στην Αργιθέα σημειώθηκε χιονόπτωση 5-10 εκατοστών στα ορεινά και συγκεκριμένα στον αυχένα του Τυμπάνου και του Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν καταγράφονται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Στεργίου, με το Δήμο και την Περιφέρεια να προχωρά στον καθαρισμό των δρόμων.

*Ενημερωτικά να σημειώσουμε ότι ένα χιλιοστό βροχής, ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας ή με ένα κυβικό μέτρο νερού σε κάθε στρέμμα γης.