Έκδηλη είναι η αγωνία στις τάξεις του εμπορικού κόσμου της Καρδίτσας για την ημερομηνία και τον τρόπο επαναλειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Οι δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης περί επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του «click away» έχουν επιφέρει σύγχυση στις τάξεις των εμπόρων της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων δεν βρίσκει πεδίο εφαρμογής στη συγκεκριμένη μέθοδο, αφού δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις εξυπηρέτησης τουκαταναλωτικού κοινού.

Mε τη μέθοδο του «click away» θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα.

«Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να βρει πεδίο εφαρμογής στην πλειοψηφία των καταστημάτων της εμπορικής αγοράς της Καρδίτσας. Επίσημο ακόμη δεν υπάρχει κάτι, ωστόσο επικρατεί εύλογη ανησυχία» τονίζει στο «Νέο Αγώνα» η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρούλα Νιάκα και προσθέτει:

«Η εμπορική αγορά δεν λειτουργεί πίσω από μια οθόνη, ειδικά στην περιοχή μας που το καταναλωτικό κοινό έχει την προσωπική σχέση και επαφή με τους εμπόρους. Εκτός αυτού είναι φύση αδύνατο να γίνει εξυπηρέτηση σε ορισμένα είδη και προϊόντα δίχως της φυσική παρουσία του πελάτη στα καταστήματα».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα