Αντιμέτωπη με τρεις εστίες κορωνοϊού βρίσκεται για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας η Λάρισα. Η πρώτη ειναι στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων, η δεύτερη στον Αμπελώνα και η τρίτη στη ΔΟΥ Λάρισας. ιδιαίτερ ανησυχία υπάρχι για τον Αμπελώνα όπου φαίνεται πως ο θύλακας κρουσμάτων είναι μεγάλος καθώς από τη χθεσινή δειγματοληψία με 18 δείγμτα στο γήπεδο της κωμόπλης, προέκιψε θτικός στον κορωνοϊό και  γιατρός του περιφερειακού ιατρείου. Ο γάμος που εγινε προ 12 περίπου ημερών στον Αμπελώνα φαίνεται ότι έχει διασπείρει τον ιό, ενώ διατυπώνονται σκέψεις στην Πολιτική Προστασία  ακόμη και για τοπικό lock down παρόμοιο με εκίνο του Απριλίου στη Νέα Σμύρνη

Ανησυχία για εξαρση κρουσμάτων στη Λάρισα-Και γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του Αμπελώνα θετικός

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει στους αρμόδιους για τα απανωτά θετικά κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των υγειονομικών αρχών της Λάρισας για τις τρεις εστίες κρουσμάτων οπου έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, με τον πρόεδρο ου Ιατρικού Συλλόγου Ντίν Γιαννακόπουλο να ζητά ακόμη ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και ιχνηλατήσεις στις εστίες, ώστε να περιχαρακωθούν και να μην υπάρξει διασπορά.

Ανησυχία για εξαρση κρουσμάτων στη Λάρισα-Και γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του Αμπελώνα θετικός

Η πρώτη εστία αφορά γιατρούς και νοσηλεύτριες στα δύο νοσοκομεία της πόλης και έχει δώσει μέχρι στιγμής 13 κρούσματα. Ήδη χθες έκλεισαν δύο κλινικές στο πανπιστημιακό (ΩΡΛ και Αγγειοχειρουργική) καθώς και τα τακτικά ιατρεία σε αυτές, ενώ και στο Γενικό δεν έγιναν τα τακτικά χειρουργεία καθώς φαινεται πως πέρα από γιατρούς στο νοσοκομείο έχουμε και νοσηλεύτριες θετικες που σχετίζονται με τα χειρουργεία.

Επίσης κλειστή παραμένει και σήμερα η ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη, αφού εντοπίστηκαν χθε δύο θετικά κρούσματα σε υπαλλήλους.

Η τρίτη εστία βρίσκεται στον Αμπελώνα και σχετίζεται με γάμο μπου έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες εκεί. Χθες είχαμε ιχνηλάτηση κι δειγματοληψια σε 18 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής εχουν καταγραφεί 4 κρο΄σατα που σχετίζονται με το γάμο.

 Κλειστή και σήμερα η ΔΟΥ Λάρισας

Χθες το πρωί καταγράφτηκε ένα θετικό κρούσμα μιας υπαλλήλου στην Εφορία Λάρισας (Φιλιππούπολη) ενώ θετική στο τεστ βγήκε μια ακόμη γυναίκα.

Συναγερμός λοιπόν έχει σημάνει στην Εφορία Λάρισας, στην Φιλιππούπολη, καθώς χθες Πέμπτη εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού με αποτέλεσμα όλα τα γραφεία να παραμείνουν κλειστά σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αυτή την ενημέρωση έχουν οι Λαρισαίοι που έσπευσαν  το πρωί στην Εφορία προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους. Υπάλληλος στην πόρτα τους ενημέρωνε ότι λόγω κρούσματος η Εφορία θα παραμένει κλειστή  και θα υπάρξει ανακοίνωση για το τι μέλει γενέσθαι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανησυχία για εξαρση κρουσμάτων στη Λάρισα-Και γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του Αμπελώνα θετικός

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες χθες μέσα στο κτίριο γίνονταν τεστ σε υπαλλήλους, ενώ ειδικά συνερεγεία έκαναν απολύμναση στα γραφεία.

Θετική στον κορωνοϊό και υπάλληλος του πρώην ΣΔΟΕ

Όσον αφορά στο δεύτερο θετικό τεστ, σύμφωνα με το onlarissa πρόκειται για υπάλληλο υπηρεσίας και πάλι και ειδικότερα, στο παράρτημα Λάρισας της Ε΄ Υποδιεύθυνσης της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, η οποία είναι εφοριακός της πρώην ΣΔΟΕ.

Αν και εργάστηκε κανονικά Δευτέρα και Τρίτη, έπειτα νιώθοντας αδιαθεσία πήρε άδεια, υπεβλήθη στις σχετικές εξετάσεις και βρέθηκε θετική στον ιό.

Λόγω του κρούσματος κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα γραφεία της Υπηρεσίας, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις επόμενες ημέρες.