Ανοίγει ξανά η αυλαία του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου της Καρδίτσας

Τα φώτα θα ανάψουν ξανά, η αυλαία θα ανοίξει και η σκηνή του δημοτικού κινηματοθεάτρου θα πλημμυρίσει από το ταλέντο, το μεράκι και το πάθος των ερασιτεχνικών θιάσων που συμμετέχουν στο 37ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας.

Μετά από δυο χρόνια παύσης, μετά από δυο χρόνια προσμονής το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, αυτός ο μοναδικός στο είδος του θεσμός ανά την Ελλάδα, επιστρέφει και υπόσχεται ξανά νύχτες γεμάτες τέχνη και πολιτισμό.

Το φεστιβάλ αρχίζει τη Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου προσφέροντας στο κοινό της Καρδίτσας που έχει αποδείξει ότι… διψά για αυτή τη διοργάνωση, ωραίες παραστάσεις αλλά και άλλα δρώμενα.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Σήμερα εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκαν στην…επανέναρξη του φεστιβάλ, τη φιλοσοφία της διοργάνωσης και παρουσίασαν το πρόγραμμα.

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ενεργά και φέτος το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αναγνωρίζοντας στην πράξη την λαμπρή πορεία και τη μεγάλη προσφορά του καταξιωμένου θεσμού στην κοινωνία της Καρδίτσας και σε όλη τη Θεσσαλία” τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σημειώνοντας ότι ο πολιτισμός εκτός από βασικό κοινωνικό αγαθό, είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο και παράγοντας ενίσχυσης της οικονομίας, του τουρισμού και της κοινωνικής συνοχής.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα.