Σε ένα κανονικό πρωτάθλημα η Αναγέννηση θα είχε ήδη ανέβει!!!

Διανύσαμε ήδη την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της super league 2 και η Αναγέννηση έχει εδραιωθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.Η πρωταγωνιστική πορεία που διαγράφει το λαοφιλές συγκρότημα της περιοχής μας είναι τέτοια που υπό φυσιολογικές συνθήκες και σ’ ένα κανονικό πρωτάθλημα, σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σχεδόν θα πανηγύριζε την άνοδο!

Αν δηλαδή ισχυαν όσα και στο παρελθόν στη Β’ Εθνική να βγαίνουν τρεις ή έστω δύο ομάδες, οι “κιτρινόμαυροι” θα ήταν αυτή τη στιγμή με το ένα πόδι στην Α’ Εθνική Κατηγορία!

Με τις παλινωδίες όμως που έχουν προηγηθεί, με όσα απίθανα έχουν αποφασιστεί το περασμένο καλοκαίρι για να βολευτούν οι “εκλεκτοί” της πρώτης κατηγορίας, από τη Β’ Εθνική που πλέον φέρει τον… ξενικό και λαμπερό τίτλο super league 2, βγαίνει μόνο μία ομάδα κι αυτή μέσω της διαδικασίας μπαράζ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου!

Δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε η Βέροια (χρωστάει το ρεπό κι έχει ένα ματς λιγότερο) προηγείται με 52 βαθμούς, ακολουθεί η Λάρισα (έχει κάνει τα ρεπό και έδωσε όλα τα ματς) με 47 και στη συνέχεια η Αναγέννηση (έχει δύο παιχνίδια σε εκκρεμότητα και χρωστάει το ρεπό) με 43.
Η Ξάνθη είναι στην τέταρτη θέση, καθώς έμεινε πολύ πίσω έχοντας 36 βαθμούς.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1993-94
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω και πηγαίνοντας στην κορυφαία πορεία της Αναγέννησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δηλαδή στη χρονιά που όλοι μνημονεύουμε ως την καλύτερη (1993-94), θα διαπιστώσουμε ότι η φετινή ομάδα έχει ήδη ξεπεράσει σε επιδόσεις εκείνη που γέμιζε γήπεδα και καλλιεργούσε τη μεγάλη προσδοκία για να σβήσει ο προαιώνιος καημός της ανόδου στην Α’ Εθνική.
Τότε, στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι αφού οι “κιτρινόμαυροι” μ’ ενα γκολ του σημερινού γενικού αρχηγού, του Βαγγέλη Αγγέλη είχαν επικρατήσει των Ποντίων Βέροιας στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο, βρίσκονταν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η βαθμολογία για τους πρώτους είχε ως εξής:
Ιωνικός 52
Καβάλα 44
Εθνικός 42
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 42
ΕΑΡ 41
Γιάννινα 38
Καλαμάτα 38

Επειδή όμως οι θέσεις ανόδου ήταν τρεις κι όχι… “μισή” όπως τώρα, υπήρχαν βάσιμες ελπίδες οι οποίες όμως άρχιζαν να εξανεμίζονται στις επόμενες αγωνιστικές.

Ακολούθησε μια σφαγιαστική διαιτησία στην 25η αγωνιστική στον αγώνα με τα Γιάννινα (Τσουβαλάκης) όπου η Αναγέννηση ηττήθηκε με σκορ 2-1 και σιγά σιγά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου που έπαιξε την καλύτερη μπάλα της κατηγορίας, έχασε την επαφή με τις θέσεις ανόδου, υποχώρησε στη βαθμολογία για να τερματίσει τελικά στην 5η θέση.

TΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η περίοδος 1993-94, την οποία θυμηθήκαμε σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 24 αγωνιστικών του πρωταθλήματος της super league 2, παρότι πέρασαν 28 χρόνια, θυμίζει σε πολλά τα όσα ζούμε και φέτος με την πορεία της Αναγέννησης!

Η ομάδα της Καρδίτσας τότε από πρωταθλήτρια Χειμώνα οδηγήθηκε σταδιακά εκτός των τριών προνομιούχων θέσεων που έδιναν τα εισιτήριαα της ανόδου στην Α’ Εθνική τα οποία κατέκτησαν τελικά, ο Ιωνικός, ο Εθνικός και η Καβάλα!

Παρότι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ όλους, παρότι έσπασε όλα τα ρεκόρ στην προσέλευση των φιλάθλων γράφοντας ιστορία αφού ως ομάδα Β’ Εθνικής ήταν 5η σε εισιτήρια σε όλο το εληνικό ποδόσφαιρο, κατάφεραν με διαιτησίες και ποιος ξέρει με τι άλλο, να την “πριονίσουν” και να της στερήσουν αυτό που δικαιούνταν!

Οχι βέβαια γιατί ζήλευαν την… ομορφιά και τη λεβεντιά μας, αλλά γιατί απλούστατα όσοι ανέβηκαν κατηγορία είχαν περισσότερα ερείσματα και “άκρες” στα κέντρα αποφάσεων!
Κάτι που το ζούμε και φέτος όπου η Αναγέννηση επαναλαμβάνει εκείνη την πορεία σε συνθήκες βεβαίως εντελώς διαφορετικές, αλλά και πάλι το παρασκήνιο παίζει “μπάλα” και έχει συγκεκριμένες… προτιμήσεις!

Έχουμε ήδη δει πάρα πολλά φέτος και στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν (αναλόγως και με τα αποτελέσματα των προσεχών αγωνιστικών) θα δούμε περισσότερα…