Ας το βρουν ισότιμο από εκείνους που απολαμβάνουν δεκάδες φοροαπαλλαγές

Η Κύπρος ψήφισε τη μείωση του φόρου καταναλώσης στα καύσιμα. Ομοίως στη μείωση του φόρου προχωρά και η Σερβία. Στην Ελλάδα; ενώ σε όμοια ενέργεια προχωρά και η Σερβία. Kι όμως, σύμφωνα όμως με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, «πρόταση γενικευμένης μείωσης του ΕΦΚ ή ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση πώς αυτό δημοσιονομικά θα εξισορροπηθεί ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας, είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους»! Γιατί δεν αναζητά ισότιμα μέτρα από τις ελιτίστικες εκείνες οικονομικές κάστες που απολαμβάνουν δεκάδες φοροαπαλλαγές (πχ εφοπλιστές);

Η ενεργειακή ακρίβεια για τον λαό ήταν ήδη πριν από τον πόλεμο σε ύψη ρεκόρ, εξαιτίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων για την «πράσινη» μετάβαση, του χρηματιστηρίου ρύπων κλπ.

Εγκαταλείφθηκαν τα ορυκτά καύσιμα, ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν τα υδροηλεκτρικά έργα του Αχελώου που δίνουν την καθαρότερη ενέργεια και αναδείχθηκε το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο.

Τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία εντείνει τη ενεργειακή φτώχεια, καθότι συνδέεται άρρηκτα με ενεργειακούς ανταγωνισμούς.

Κ.Π.