Ανοιχτές πληγές στον Δήμο Παλαμά, μέσω γεννητριών η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα ορεινά

Αεροφωτογραφία από την περιοχή μεταξύ Ιτέας- Παλαμά, Γ. Πάσχος

Ανοιχτές παραμένουν πληγές από το πέρασμα του «Διομήδη» με τα πλημμυρικά φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα στην περιοχή του Δήμου Παλαμά, ενώ στα ορεινά να καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο ο χιονιάς.
 Στον Παλαμά τα νερά του Ιταλικού συνέχιζαν να βγαίνουν και να πλημμυρίζουν αγροτικές εκτάσεις μεταξύ Μάρκου, Καλυβακίων και Παλαμά, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα και στην περιοχή μεταξύ Ιτέας- Παλαμά όπου επίσης πλήθος αγροτικών εκτάσεων έχει πλημμυρίσει από τα νερά που μεταφέρθηκαν από την περιοχή των Φαρσάλων.
Γεννήτριες για το ρεύμα στα ορεινά
Στα ορεινά συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη το δίκτυο, ενώ και σήμερα αρκετές κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα. Στην Αργιθέα όπως έγραψε και χθες ο Νέος Αγών, το δυτικό τμήμα έχει ηλεκτροδοτηθεί διαμέσου Άρτας, ενώ στην Ανατολική καταβάλλεται προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μέσω γεννητριών.
Η λύση των γεννητριών επελέγη και για τα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρο της κοινότητας Καστανιάς -Μούχας κ. Γιάννης Γεροντόπουλος, ενήργησε άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και με γεννήτριες το ρεύμα αποκαταστάθηκε αρχικά χθές στην Καστανιά και σήμεραστη Μούχα, ενώ αύριο αναμένεται να βρεθεί λύση και στην υδροδότησης. Προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης μέσω γεννητριών γίνεται και για τις υπόλοιπες κοινότητες. Στη Λίμνη Πλαστήρα στο μεγαλύτερο τμήμα των κοινοτήτων έχει ηλεκτροδοτηθεί και καταβάλλονταν προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιοχή της Καρίτσας.