Ανοιχτές τιμές

Μετά τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, σειρά πήρε και το γάλα. Ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς τα χτυπήματα που δέχεται ο κλάδος είναι απανωτά.Όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι, από τη μία πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές το γάλα και από την άλλη, δεν ξέρουν πόσα χρήματα θα εισπράξουν, λόγω των ανοιχτών τιμών
Γίνεται αντιληπτό πως η πολιτική που ακολουθείται, οδηγεί σε έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδες κτηνοτρόφους.

Και πρέπει να παρθούν μέτρα πριν είναι πολύ αργά…

Αγροτικό πετρέλαιο

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη των «27» χωρίς να έχει φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγρότες δηλαδή της χώρας μας, δεν έχουν την ίδια μεταχείριση με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Αυτή η ερώτηση τέθηκε την Κυριακή από το «Νέο Αγώνα», στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ναι μεν άφησε «παράθυρο» να υπάρξουν ελαφρύνσεις στον αγροτικό τομέα, ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει άμεσος σχεδιασμός για φθηνό πετρέλαιο.
Οι αγρότες πλέον σκέφτονται να βάλουν πετρέλαιο για να πάνε στα χωράφια, αλλά αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη από την κεντρική εξουσία.

Σουηδία

Αφού είδαν οι Σουηδοί πως στην Ελλάδα η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι περισσότεροι νέοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, έχουν απλώσει για τα καλά τα… δίχτυα τους.

Πριν έξι μήνες σύμβουλοι εργασίας είχαν έρθει στη Λάρισα και ζητούσαν γιατρούς, νοσηλευτές, χημικούς μηχανικούς και σεφ. Τώρα, όπως διαβάζουμε ξαναέρχονται (Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου) και αυτή τη φορά ζητούν βαφείς αυτοκινήτων.

Από τους «γκασταρμπάιτερ», τους φιλοξενούμενους εργάτες της δεκαετίας του ’60, ερχόμαστε σήμερα σε μία νέα γενιά μεταναστών, με τη «διαρροή εγκεφάλων» να μην έχει τελειωμό.

Κ.Φ.