Απαξιώνονται

Πλήθος πολιτών προτιμούν τα τελευταία χρόνια να αφήσουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν παρά να φορτωθούν με περισσότερους φόρους και χρέη. Άλλωστε υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, στις οποίες οι φόροι και οι οφειλές που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι υπερβαίνουν ακόμη και την αξία της περιουσίας που κληρονομούν! Γι’ αυτό και αυξάνονται οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς τα τελευταία χρόνια.
* * *
Ενδεικτικό της εικόνας είναι το γεγονός πως από το 2013 μέχρι και πέρυσι κατατέθηκαν συνολικά 2.701 αιτήσεις αποποίησης κληρονομίας στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας! Το μόνο βέβαιο είναι πως πρόκειται για ακίνητα που απαξιώνονται σε καθημερινή βάση, γεγονός που καθιστά όλο και δυσκολότερη την εύρεση αγοραστών στο μέλλον…

Άμεσα

Την πληρωμή των υπολοίπων 30% του ΕΛΓΑ από το 2017 περιμένουν δεκάδες δικαιούχοι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας. Απ’ ότι φαίνεται τελικά την εβδομάδα αυτή θα γίνει μια πρώτη πίστωση που θα αφορά το 20% των οφειλών και κατόπιν το υπόλοιπο 10% υπάρχει πιθανότητα να καταβληθεί τον επόμενο μήνα, με βάση και τα όσα έκανε γνωστά ο Πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα Φάνης Κουρεμπές.
Το γεγονός ότι προγραμματίζεται η πίστωση αυτή αφενός, ενώ θα ακολουθήσει τον Οκτώβρη η προκαταβολή του «τσεκ» καθιστά επιτατική ανάγκη την άμεση θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού ύψους 15.000 ευρώ για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.

Φύτευση

Σε φυτεύσεις εποχικών καλλωπιστικών φυτών στα παρτέρια του κεντρικού πεζοδρόμου της Καρδίτσας προχωράει  η υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας (φωτο). Φυτά τα οποία ομορφαίνουν και δίνουν χρώμα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Το σημαντικό είναι αφενός η περιποίηση των φυτών, αφετέρου οι ίδιοι οι δημότες να σέβονται τους χώρους που είναι δημοτική περιουσία, δηλαδή δική τους…

Κ.Π.