ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «μεγαλώνοντας με ποιότητα ζωής», διοργάνωσε στην Καρδίτσα το Περιφερειακό Τμήμα Καρδίτσας- Τρικάλων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοεχείο «Κιέριον» με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκοσμιας ημέρας φυσικοθεραπείας και της ημέρας μυοσκελετικής υγείας, υπό την αιγίδα των ιατρικών συλλόγων των δύο Νομών και του Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας. Σκοπος της ήταν η αναβάθμιση των γνώσεων των φυσικοθεραπευτών για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και η ευρεία ενημέρωση του κοινού.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρωινή συνεδρίαση που απευθύνονταν αποκλειστικά σε φυσικοθεραπευτές, στην οποία η κ. Λαμπρινή Γούση αναφέρθηκε στην «ακράτεια και αποκατάσταση του πυελικού εδάφους και τη φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση».


Το απόγευμα ακολούθησε το δεύτερο μέρος της ημερίδας, με τη συμμετοχή του κοινού. Ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Αθ. Σακκάς αναφέρθηκε στις νεότερες απόψεις για την οστεοαρθρίτιδα ισχίου- γόνατος, ενώ ο φυσικοθεραπευτής κ. Κυπ. Αμοιρίδης στην φυσικοθεραπευτική παρέμβαση της οστεοαρθρίτιδας.
Ακολούθως ο Ουρολόγος κ. Γρ. Καρπενησιώτης μίλησε για την αιτιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία της ακράτειας, ενώ ηκ. Λ. Γούση στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ακράτεια. Η ημερίδα ολοκλήρώθηκε με συζήτηση με το κοινό.