Αντί για λύσεις στα αγροτικά προβλήματα, ΜΑΤ και «μπλόκο» από την κυβέρνηση στα Καρδιτσιώτικα και Θεσσαλικά τρακτέρ

Μπλόκο στους αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας έχει στήσει η κυβέρνηση, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες έκλεισαν το δρόμο στα τρακτέρ και τα αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν προς τον κόμβο της Νίκαιας.
Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που πλήττεται ακόμη περισσότερο από τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, του πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων, απαντά με αυταρχισμό καταγγέλουν οι αγρότες, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες δεδομένου του όγκου των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί και της ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται για τη ρίψη χημικών. 
Ειδικότερα, με το… καλημέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ πριν τον κόμβο της Νίκαιας. Την ώρα που οι Θεσσαλοί αγρότες κινούνταν προς τον κόμβο, λίγα μέτρα πριν από την Εθνική Οδό αντίκρυσαν δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν κλείσει το δρόμο και να εμποδίζουν τη διέλευση των τρακτέρ. Οι αγρότες τονίζουν ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα και συλλογική απόφαση να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταγγέλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει δυνάμεις των ΜΑΤ και να κλεισει το δρόμο στα τρακτέρ, ενώ επικρίνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός ενώ τα τρακτέρ ήταν καθοδόν (!), τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ των αγροτών, και με τη διοίκηση της αστυνομίας.