Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στους λαούς ενάντια στον επεκτατικό πόλεμο στην Ουκρανία, στέλνουν από την Καρδίτσα καλλιτέχνες, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας και το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες διαθέτουν την τέχνη και το ταλέντο τους εκφράζοντας με τραγούδια το αντιπολεμικό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας. Στη συναυλία το «παρών» έχουν δώσει εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία και τοπικούς φορείς και πολίτες.
«Εκφράζουμε και από την Καρδίτσα την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, στον Ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, στο επίκεντρο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, στο σταυροδρόμι της μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων , που τυλίχτηκαν στο κουβάρι των ανταγωνισμών της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής κ. Αστέριος Χαλάτσης.
Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το γεγονός πως η Λάρισα και ευρύτερα η Θεσσαλία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, μεγαλώνει την ανησυχία και αυξάνει τους κινδύνους για το λαό της περιοχής.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: