Η Θεσσαλία, η Καρδίτσα, η Λίμνη Πλαστήρα, η Λάρισα , τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ποδηλασίας στη χώρα, μέσα από τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια, το διάστημα 27 Απριλίου – 1η Μαΐου 2022.

Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε από τη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην έδρα της περιφέρειας στη Λάρισα, όπου προήδρευσε σύσκεψης για την καλύτερη οργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος που τον χαρακτήρισε εθνικό στοίχημα αθλητικής αποκέντρωσης ο υφυπουργός.
Στο προεδρείο της σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφέρειας στη Θεοφράστου, συμμετείχαν ακόμη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του αθλητικού τουρισμού και στην προβολή που θα λάβει η Θεσσαλία από αυτό το διεθνές event, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Επίσης το παρόν έδωσαν ποδηλάτες και ποδηλατικές οργανώσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας και οι Αντιπεριεφερειάρχες Λάρισας Βασίλης Πινακάς και Καρδίτσας Κώστας Νούσιος.
Οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Καρδίτσας ανέφεραν πως το ποδήλατο γίνεται πλέον μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας των πολιτών στις δύο αυτές πόλεις, με τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
«Μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα κάνει την ορθοπεταλιά της και καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
«Είναι ένα μοναδικό, ένα μεγάλο, ένα ξεχωριστό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος αναβιώνει αναβαθμισμένος μετά από 10 χρόνια χάρη στις προσπάθειες, τη βούληση και την αποφασιστικότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που έκανε πράξη ένα όραμα ετών, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Περιφέρειας, των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Η Θεσσαλία και η Ελλάδα ταξιδεύουν παντού στον κόσμο: 22 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, 154 αθλητές από 40 εθνικότητες, 870 χλμ σε δημόσιο δρόμο, παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον και το μεγάλο στοίχημα του αθλητικού τουρισμού και της διεθνούς προβολής της χώρας. Η Θεσσαλία έχει ισχυρή συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα καθώς τρία από τα πέντε ετάπ διέρχονται στις 29 – 30 Απριλίου και 1η Μαΐου από τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά Λίμνης Πλαστήρα, Φαρκαδόνας, Καρδίτσας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας και Μετεώρων. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε» σημείωσε ο κ. Αγοραστός.