Με μία αδιανόητη απόφαση το πειθαρχικό όργανο της super league 2 απέρριψε τελικά την ένσταση της Αναγέννησης κατά της Καβάλας για την αναβολή του μεταξύ τους αγώνα που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Ιανουαρίου!

Το “αδιανόητη” είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που θα μπορούσαμε να βρούμε καθως στο στόμα των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων, έρχονται άλλες λέξεις, πολύ πιο δεικτικές που καταγράφουν την αγανάκτηση που νιώθουν για όσα συμβαίνουν!
Το μονομελές πειθαρχικό της διοργανώτριας του πρωταθλήματος της super league 2, λοιπόν, ανακοίνωσε χθες την απόφασή του και χαρακτηρίζει την ένσταση της Καρδιτσιώτικης ΠΑΕ απαράδεκτη!

Δηλαδή με λίγα λόγια ενώ έχει αποδειχθεί η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ μεθόδευση της αναβολής από πλευράς Καβάλας και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ουσιαστικά επιβραβεύει αυτούς που τη δρομολόγησαν παραπλανώντας τις αρχές και παραβαίνοντας τους νόμους!!!
Τιμωρώντας ταυτόχρονα εκείνους που έχουν δίκιο και ψάχνουν να το βρούν δίχως όμως αποτέλεσμα!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ως γνωστόν ο  ποδοσφαιριστής Σαμπανης που δηλώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό από τους υπευθυνους της Μακεδονικής ομάδας ημέρα Κυριακή (δηλαδή εκτός πρωτοκόλλου που ορίζει ότι τα αποτελέσματα των τεστ ανακοινώνονται την προηγούμενη!) για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός κρουσμάτων δεν είχε δελτίο!!! Δηλαδή αν δήλωναν ως θετικό κι έναν… περαστικό δεν θα είχε διαφορά!!!

Τα παραπάνω αποδείχθηκαν και με την έγγραφη απάντηση της ΕΠΟ, την οποία κατέθεσε η πλευρά της Αναγέννησης, αλλά το ομολόγησε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ο δικηγόρος της Καβάλας!!! Παρόλα αυτά ο δικαστής αποφάσισε να απορρίψει την ένσταση της Αναγέννησης και να δικαιώσει την Καβάλα χωρίς να μπει στην ουσία.
Ετσι δίνει το δικαίωμα στην διοργανώτρια να επαναορίσει για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ το παιχνίδι!!
Δηλαδή η Αναγέννηση που ταξίδεψε δύο φορές διανυκτερεύοντας θα ξαναπάει στην Καβάλα όποτε η τελευταία θ’ αποφασίσει ότι είναι έτοιμη να παίξει!!!

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
O νομικός της Αναγέννησης Χάρης Γρηγορίου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είχε αναφέρει όλα τα γεγονότα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Ο αγώνας επανορίστηκε για τις 2/1. Το Σάββατο το απόγευμα η Καβάλα εμφάνισε 5 κρούσματα με rapid το οποίο δεν είναι ασφαλές αποδεικτικό μέσο νόσησης. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών δεν είχε πάρει τα δελτία και τα πήρε την Κυριακή. Για να ανήκεις σε μια ομάδα πρέπει να έχεις δελτίο. Το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκαν ακόμα δύο, μεταξύ των οποίων και ο Σαμπανίδης.

βεβαίωση του προϊσταμένου του τμήματος δελτίων, Παναγιώτης Κορκόδειλου, ο ποδοσφαιριστής ανήκε τότε στο Αιγάλεω και η ΠΑΕ δεν είχε δώσει καμία συναίνεση για τη μεταγραφή του. Κοινοποίησε η Καβάλα τα αποτελέσματα και παραπλάνησε τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφώντα Ρούσση και τη διοργανώτρια. Ο πρώτος δεν έλεγξε αν τα κρούσματα, οι Γιαννάκος, Παπαποστόλου, Στίκας, Πανουργιάς, Μαρινάκης, Σαμπανίδης, Θαλασσινός είναι στην ομάδα ή όχι και ανέβαλε.

Κάναμε παντού καταγγελία. Ο Ρούσσης μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα και η υπεύθυνη αγωνιστικού της λίγκας, κυρία Μαρίνου μας είπε ότι δεν έγινε έρευνα, γιατί ήταν Κυριακή. Εξαπατήθηκαν και οι δύο. Καταθέσαμε ένσταση για ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα. Η Καβάλα ήθελε παρανόμως να πετύχει την αναβολή του αγώνα. Είναι καραμπινάτη περίπτωση υπαίτιας πράξης της Καβάλας που δεν την τιμά.

«Στις 13.00 όταν αντιληφθήκαμε την αναβολή αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα και κάναμε καταγγελία σε Υπουργό, εισαγγελέα, παντού. Τι έκανε η Καβάλα; Ενώ στο γήπεδο δεν ήταν κανείς εμφανίστηκε στις 15:12 ο γιατρός με δύο επιπλέον κρούσματα για να ενδυναμώσουν ή να καλύψουν τη σκευωρία ή αστοχία τους. Γιατί τα δύο κρούσματα δεν έκαναν rapid το Σάββατο; Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο, όμως όταν κρίνονται στα χαρτιά, αυτά πρέπει να είναι νόμιμα και όχι ψευδή»

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Με το που πληροφορήθηκαν την απόφαση οι υπεύθυνοι της Αναγέννησης δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους, όπως βέβαια και οι φίλαθλοι της ομάδας που τη βλέπουν για άλλη μια φορά να αδικείται κατάφωρα και με τρόπο πραγματικά πρωτοφανή.

Το πως θα κινηθούν οι “κιτρινόμαυροι” (αν δηλαδή θα προσβάλλουν την απόφαση της πειθαρχικής της super league 2 και θα καταθέσουν έφεση για να πάει η υπόθεση στο εφετείο της ΕΠΟ) θα το δούμε τις επόμενες ημέρες…