Μετά από τρία χρόνια “φαγούρας” και απαξίωσης, μετά τις οδυνηρές εμπειρίες των διασυρμών, της εξαφανισης και της συμμετοχής στο τοπικό, η Αναγέννηση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι!

Ο ιστορικός και μεγάλος σύλλογος της πόλης μας, πάνω στον οποίο ασέλγησαν όσο ποτέ στο παρελθόν τις προηγούμενες περιόδους οδηγώντας τον σε πρωτοφανείς στην ιστορία του καταστάσεις, προσπαθεί και παλι να σηκώσει κεφάλι και έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του: Ν’ αλλάξει επίπεδο, να επανέλθει εκεί που αξίζει να βρίσκεται και να λειτουργήσει ως μια αθλητική οντότητα που θα προκαλεί το σεβασμό κι όχι τη λύπη.

Το γεγονός και μόνο ότι στη νέα σεζόν δεν θα βολοδέρνει πάλι στο τοπικό, αλλά θα συμμετέχει στη Γ’ εθνική Κατηγορία είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό και βήμα που προέκυψε με τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις…

Αν όμως μείνουμε εκεί και πιστέψουμε ότι όλα τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους, θα κάνουμε ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να οδηγήσει πάλι στην επιστροφή στα χρόνια της μιζέριας…

Η Αναγέννηση μπορεί να βρει το δρόμο προς την επιστροφή στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου ΜΟΝΟΝ αν προσέξει τα στεγανά της στον τρόπο της διοίκησης που θ’ ασκηθεί κι αν ενισχυθεί όπως πρέπει και σε αγωνιστικό επίπεδο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Το πρώτο μάλιστα είναι αλληλένδετο με το δευτερο. Αν θωρακιστεί η ομάδα σωστά στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας, αν έχει συγκεντρωτισμό στις αποφάσεις, σοβαρή ιεράρχηση και κατανομή ρόλων, θα έλθει και η καλή λειτουργία στο αγωνιστικό μέρος.

Αν αντιθέτως ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οι ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν θα καλύπτονται και τα προβλήματα θα είναι στην πρώτη γραμμή με συνέπεια τη μη επιτυχή πορεία της ομάδας.

Η Αναγέννηση πέτυχε σε κάποιες περιόδους να φθάσει σε σπουδαίες πορείες γιατί πάντα επικρατούσαν αυτά τα δεδομένα που προαναφέραμε.
Αντιθέτως όσες φορές βαρούσαν οι… βιολιτζήδες κατα το ρυθμό που ο καθένας ξεχωριστά επιθυμούσε οδηγούνταν σε αδιέξοδο…
Με κορυφαίο παράδειγμα την τραγική πορεία της περσινής σεζόν όπου καταποντήστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο τοπικό.
Θ.Κ.