Παρέμβαση από το Ρουβίκωνα υπερ των πολιτών που αντιδρούν στους Σταγιάτες με απειλές κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, προκάλεσαν την δική του άμεση αντίδραση σε..ανάλογο ύφος:

Η ανάρτηση

Απειλητική ανάρτηση έκανε ο επικεφαλής της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», Γιώργος Καλαϊτζίδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, λέγοντας ότι ετοιμάζεται “επίθεση” στον Αχιλλέα Μπέο.

Ειδικότερα, ο Γ. Καλαϊτζίδης, που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος του “Ρουβίκωνα” έγραψε:

«Δεσμευόμαστε πως κάποια στιγμή θα ανεβούμε στον Βόλο και θα βρούμε αυτό το “μπιφτέκι” αυτόν τον βλάκα.Αυτόν που είναι “νύχτα” και δεν μασάει.Θα σε βρούμε και θα σε ξεφτιλίσουμε.Γαμώ την νύχτα σου γαμώ τις άκρες σου γαμώ τους μπράβους σου.Να ξέρεις πως όταν ρίχνουμε σφαλιάρες εμείς δεν φεύγει μαζί μόνο το κράνος. Φεύγει και το νταϊλίκι της νύχτας.»

Απειλές κατά Μπέου από Ρουβίκωνα για το θέμα των Σταγιατών- η απάντηση του δημάρχου Βόλου

Η ανάρτηση έγινε με αφορμή την υπόθεση των Σταγιατών.

Η απάντηση του Αχ. Μπέου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος Βόλου απάντησε στον κ. Καλαϊτζίδη, χειροκροτούμενος από τους συμβούλους της ομάδας του.

«Εγώ αυτές τις οργανώσεις και για τις ομάδες αναρχικών έχω πει οτι σε μία δημοκρατία, οι πολιτικές τοποθετήσεις και θέσεις είναι δικαίωμά τους. Μπορεί να έχουμε άλλες θέσεις και απόψεις, δικαίωμά τους.

Άλλο αυτό και άλλο να απειλείς, να εκβιάζεις και έμμεσα να θέτεις σε απειλή τη ζωή ενός ανθρώπου. Με αυτούς ταυτίστηκαν τα δημοσιογραφικά σκουπίδια και συμφέροντα που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ήδη έχετε εκτεθεί στα μάτια του κόσμου. Ενωθείτε και στηρίξτε τα ακραία στοιχεία, τρομοκράτες, αναρχικούς που θέλουν με το έτσι θέλω να επιβάλλουν την τάξη και τον νόμο απέναντι στην πλειοψηφία του κόσμου. Δε φοβάμαι για την ανάρτηση. Τον αποκαλώ φρούτο, αφού αυτός με αποκαλεί μπιφτέκι.

Αν είναι μάγκας, ας έρθει. Όχι όμως με κουκούλες και να κρυφτεί κάτω από το σπίτι μου. Κι αν δε μπορεί κατεβαίνω εγώ Αθήνα. Σαν άντρες όμως. Μόνοι μας. Γιατί όμως τα λένε αυτά; Γιατί υπηρετώ την πατρίδα και την πόλη μου; το 60% και εφαρμόζω το πρόγραμμά μου; Που δεν επιτρέπω καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια; Εμείς εδώ στον Βόλο δε θα επιτρέψουμε να γίνει άντρο ανομίας και αυθαιρεσίας»