ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

«Αποδυναμωμένο» απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Γραμματέας της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος.
Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» και τη «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο κ. Γάζος υπογράμμισε ότι από το Μάρτιο μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου ή επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα η καταγραφή κρουσμάτων σε υγειονομικούς, αποδυναμώνει τις δομές υγείας της περιοχής, ενώ την κατάσταση επιβαρύνει η αδυναμία μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας προς το Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπως έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο τοπικό σύστημα υγείας έχει αρχίσει να χειροτερεύει, καθώς το τμήμα του Νοσοκομείου για τα ύποποτα περιστατικά covid-19 είναι σχεδόν πλήρες, ενώ η πληρότητα ξεπερνά το 50% στο τμήμα νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα, ο σχεδιασμός δεν προβλέπει τη λειτουργία ΜΕΘ covid, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο κ. Γάζος τόνισε μάλιστα ότι ύστερα από πίεση έχουν καταστεί λειτουργικές οι έξι ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καρδίτσας για την εξυπηρέτηση διάφορων παθήσεων ή περιστατικών τροχαίων.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»