Τα βραβεία του 1ου Διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου απονεμήθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία των ζωγράφων που συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ απονεμήθηκε στην κ. Ανι Πέτκοβα, το 2ο βραβείο με έπαθλο 800 στον κ. Κων/νο Νικολάου και το 3ο βραβείο με έπαθλο 600 € στην κ. Ευτυχ. Κουκουζέλη.

Έπαινοι για τα έργα τους απονεμήθηκαν στους: Μάρκελλο Κολοφωτιά, Μπιλιούρη Κων/νο και Σουμέλα Παπαευαγγέλου, ενώ ειδική εύφημος μνεία απονεμήθηκε στον κ. Θωμά Καλλιάρα, ο οποίος φιλοτέχνησε με φυσικά υλικά ένα γλυπτό έργο, το οποίο με τους όρους του διαγωνισμού δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των ζωγράφων, αλλά θεωρήθηκε ως πολύ αξιόλογο έργο από την Επιτροπή.

Τα έργα των ζωγράφων που βραβεύθηκαν θα παραμείνουν στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν στο κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Στην κατηγορία των γεωπόνων το 1ο και 2ο βραβείο που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 2.000 και 1.600€ αντίστοιχα μοιράστηκαν για τις εργασίες τους (από 1.800 € ο καθένας) ο κ. Γιώργος Μακρής και η κ. Βασιλική Τσιούντσουρα, ενώ το 3ο βραβείο με έπαθλο 1.200 € απονεμήθηκε στην κ. Φωτεινή Παπαευαγγέλου.