Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο. Σύμφωνα με το πόρισμα, με το οποίο συμφωνούν η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα, ο τεχνικός σύμβουλος ιατροδικαστή της οικογένειας του νεαρού, αλλά και ο εισαγγελέας Βόλου, ο νεαρός εξέπνευσε από πνευμονικό οίδημα.

Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βασίλη Μάγγου, τα οποία αναμένεται να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του νεαρού.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο κέντρο του Βόλου το απόγευμα της Δευτέρας, από τη μητέρα του. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, αφού ο νεαρός δεν είχε τις αισθήσεις του.
Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν από τους οικείους του 26χρονου και έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας. Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε νωρίτερα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία χαρακτήρισε αθλιότητες και ασύστολα ψεύδη όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για σύνδεση του θανάτου του νεαρού με την καταγγελία ξυλοδαρμού του.

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 26χρονου στον Βόλο -Τι αναφέρει το πόρισμα

Xρυσοχοΐδης: Δεν θα μείνει έτσι ο ξυλοδαρμός του Μάγγου

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αλλά και για τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γράφει και η ίδια η ανακοίνωση ότι πρέπει να βγει πρώτα το πόρισμα του ιατροδικαστή» και πρόσθεσε «Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό. Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα».

Ο υπουργός σε άλλο σημείο τη συνέντευξης του σημείωσε πως «Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ».

Μάλιστα όσον αφορά το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν τον Βασίλη Μάγγο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό. Δε θα μείνει έτσι».

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 26χρονου στον Βόλο -Τι αναφέρει το πόρισμα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του νεαρού στον Βόλο:

«Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στον Βόλο 26χρονος ημεδαπός.
Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.
Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία-νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρόνων στον Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 26χρονου στον Βόλο -Τι αναφέρει το πόρισμα