Νέα δεδομένα για την τραγωδία στα Τρίκαλα με τη νεκρή 16χρονη κοπέλα, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία.

Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν γνώση των ερευνών της υπόθεσης με τον θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η κοπέλα ανέβηκε στην εκκλησία, σε σημαντικό ύψος, και στη συνέχεια έπεσε στο κενό.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί επικαλούνται και τις πρώτες εκτιμήσεις της ιατροδικαστού που εξέτασε το σώμα της άτυχης 16χρονης και τα τραύματα που φέρει φαίνεται να είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος. Παράλληλα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει προς το παρόν η παρουσία δεύτερου προσώπου στον χώρο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 16χρονη κοπέλα.

Τραγωδία στα Τρίκαλα με την 16χρονη -Αστυνομικές πηγές: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία

Γιατί τα στοιχεία οδηγούν στην αυτοκτονια

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις ανοιχτά είναι όλα τα δεδομένα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας αλλά και εκείνο της αυτοκτονίας, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η δεύτερη εκδοχή. Στο σημείο βρίσκεται η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Θεσσαλίας, Ελένη Λεονταρή – Ρουμπίνη, αλλά και στελέχη του εγκληματολογικού από τη Θεσσαλονίκη, που προσπαθούν να βρουν στοιχεία, για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το πρόσωπο του κοριτσιού είναι αρκετά παραμορφωμένο, ενώ βρέθηκε χωρίς να φοράει τα παπούτσια του. Σε μία πέτρα κοντά στη σορό του βρέθηκε αίμα, χωρίς να μπορεί να πει ακόμα κανείς, αν κάποιο άτομο χτύπησε την κοπέλα με αυτήν ή αν η 16χρονη προσγειώθηκε στην πέτρα, στην προσπάθειά της να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τη σκαλωσιά που βρίσκεται γύρω από την εκκλησία. Αυτήν τη στιγμή στον Προφήτη Ηλία διενεργούνται έργα αποκατάστασης στον τρούλο της εκκλησίας και για το λόγο αυτό οι σκαλωσιές βρίσκονται γύρω από το ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η κοπέλα γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα έφυγε από το σπίτι της, το οποίο απέχει περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια από τον Προφήτη Ηλία. Δεν είχε ενημερώσει κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς της, ωστόσο, φέρεται ο αδελφός της να την αντιλήφθηκε, χωρίς να καταφέρει να τη σταματήσει.

Η υπόθεση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο από την πληροφορία ότι πριν από περίπου ένα χρόνο η 16χρονη είχε καταγγείλει βιαιοπραγία σε βάρος της από κάποιο νεαρό άτομο, με το οποίο φέρεται να συνδεόταν με δεσμό.

Να σημειωθεί ακόμα ότι την περιοχή του Προφήτη Ηλία επισκέπτεται αρκετός κόσμος, ωστόσο, όπως ανέφερε στο ethnos.gr κάτοικος των Τρικάλων, που συνηθίζει να περπατάει στο λόφο, άτομα στην ηλικία της άτυχης 16χρονης σπάνια επιλέγουν την περιοχή για να συγκεντρωθούν.

Όταν βρέθηκε η σορός της κοπέλας, εξαιτίας του σωματότυπού της, αλλά και του παραμορφωμένου προσώπου της από τα χτυπήματα, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ενήλικη γυναίκα, περίπου 30 ετών. Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες αποδείχθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη και αμέσως ενημερώθηκαν οι οικείοι της.

Τραγωδία στα Τρίκαλα με την 16χρονη -Αστυνομικές πηγές: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία

Τραγωδία στα Τρίκαλα με την 16χρονη

Συγγενείς και φίλοι έχουν κληθεί για κατάθεση

Οι γονείς και άτομα του φιλικού και στενού περιβάλλοντος έχουν κληθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων προκειμένου να δώσουν καταθέσεις. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η κοπέλα έχει σπεύσει για αυτοψία η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη από τη Λάρισα, ενώ το πτώμα αναμένεται να μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου.

Την 16χρονη εντόπισαν νεκρή υπάλληλοι του δήμου

Η σορός, την οποία βρήκαν έξω από το εκκλησάκι υπάλληλοι του δήμου Τρικκαίων οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας στον χώρο, φέρει χτυπήματα στο πρόσωπα και μώλωπες σε διάφορα σημεία. Πλέον οι Αρχές συλλέγουν στοιχεία και ερευνούν την υπόθεση, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Σημειώνεται ότι την κοπέλα αναζητούσαν από χθες οι δικοί της, καθώς η αδελφή της είχε τηλεφωνήσει το βράδυ στην αστυνομία δηλώνοντας ότι έχει να επικοινωνήσει πολλές ώρες μαζί της.