Η εξαφάνιση της Αναγέννησης απο το προσκήνιο του ελληνικού αθλητισμού και πολύ δε περισσότερο η απόσυρσή της απο κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για το υπόλοιπο της σεζόν, προκαλούν τεράστια ζημιά στην προβολή και στην εξωστρέφεια της πόλης…

Οι πρώτες επιπτώσεις σ’ αυτούς τους τομείς ήδη είναι ορατές. Από την ημέρα που ο ιστορικός σύλλογος μνημονεύτηκε σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της ιστορικής αποφασης της διοίκησης ν’ αποσυρθεί, σταδιακά τα μέσα πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και τα τοπικά, αραίωσαν τις αναφορές τους, μέχρι που τον… “εξαφάνισαν”!!

Θα έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες, πως δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ θέμα Αναγέννησης (έστω και ένα δίστηλο) πλην του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” που καθιέρωσε στην ιστορία του τύπου (στις αρχές του 1990) το καθημερινό ρεπορτάζ της ομάδας!

Οπως το υποσχεθήκαμε και προστάζει απο το ακατάπαυστο ενδιαφέρον μας για τον τόπο, θα κρατήσουμε και τώρα ζωντανή την ιδέα της Αναγέννησης…. Δυστυχώς, η ιστορική αυτή αθλητική οντότητα της χώρας κι όχι μόνο του τόπου, οδηγήθηκε στην αφάνεια από τη μιζέρια, την εσωστρέφεια και την ανοχή…

ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ… ΔΙΑΛΥΘΕΙ!

Αυτό που στεναχωρεί ακόμη περισσότερο με την τραγική κατάληξη της πορείας της Αναγέννησης την τελευταία διετία, είναι ότι η Καρδίτσα με όλα τα προβλήματα που την ταλανίζουν, με την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει, με την αφαίμαξη του πληθυσμού της (κυρίως των νέων) αλλά και την απομόνωση, είχε κατορθώσει το… ακατόρθωτο!

Να διατηρεί την μεγαλύτερη αθλητική της οντότητα στο προσκήνιο και να την απολαμβάνει ως πρωταγωνίστρια… Να τη βλέπει σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ν’ αγωνίζεται απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, να τη “διαβάζει” σε όλες τις εφημερίδες και τα site, να απολαμβάνει μεγάλες αναμετρήσεις και νίκες… Και ταυτόχρονα, να έρχονται στην οικονομία της πόλης χιλιάδες ευρώ από την δραστηριότητά της (αποστολές ομάδων κλπ)….

Αντί, λοιπόν, να ενισχυθούν οι λίγοι “τρελοί” που βρέθηκαν μπροστά και κυρίως ο επι σειρά ετών πρόεδρος Βασίλης Μπούρμπος που ανέλαβε και το βαρύ φορτίο, αποδομήθηκαν και αφέθηκαν στο έλεος του κάθε εμπαθή, κακοπροαίρετου και τυχάρπαστου.

Το αποτέλσμα να απογοητευτούν, η ομάδα να περάσει στα χέρια φαντομάδων που την παράτησαν να υποβιβαστεί και στη συνέχεια σε μια διαχείριση άνευ προηγουμένου που την “εξαφάνισε” απο προσώπου γης αποσύροντάς τη απο το πρωτάθλημα και στέλνοντάς τη για πρώτη φορά στην ιστορία στα τοπικά!!! Απο πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα την έκαναν… “αόρατη”!!!

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ….

Η καταπληκτική διαδρομή της Αναγέννησης το διάστημα 2011-2018 και κυρίως από την ώρα που επανήλθε στη δεύτερη εθνική Κατηγορία (2012-13), υπήρξε ευεργετική και για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών της περιοχής…

Μάλιστα με τη φιλοσοφία που διέκρινε το σύλλογο να έχει τον ίδιο προπονητή και να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά (βλέπε ρεκόρ με Καραχάλιο που έπαιξε Β’ Εθνική βασικός σε ηλικία 16 ετών απευθείας από το τοπικό!) ήταν το μέσο για να “συστηθούν” (οπως το δήλωσε πρόσφατα άλλος ένας νεαρός, ο Μαυριάς) παίκτες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ελλάδας! Ταυτόχρονα αποτελούσε και την ομάδα που “ετρωγαν ψωμί” ένα σωρό αθλητές που πέρασαν σ’ όλη αυτή την περίοδο, είτε Καρδιτσιώτες είτε ξένοι…

Ολα αυτά, δυστυχώς ανήκουν στο παρελθόν. Και για να τα ξαναζήσουμε, θα περάσουν χρόνια…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ