«Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά… πραγματικά η βλακεία είναι ανίκητη τελικά! Σε ένα κόσμο που προσπαθούμε να βρούμε επειγόντως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κλιματική αλλαγή αυτοί παίζουν βιολί τελικά υπέρ του λιγνίτη», έγραψε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας με ανάρτησή του το βιντεάκι δύο κοριτσιών που με βιολί και σαξόφωνο, έπαιξαν το γνωστό ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι «Βella ciao» στο οροπέδιο Καραμανώλη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Προφανώς ο υπουργός θεωρεί… βλακεία την αντίδραση αιρετών και θεσμικών φορέων που προειδοποιούν για επικείμενη λεηλασία των Αγράφων.
Επίσης θεωρεί… βλακεία το γεγονός πως φορείς και σύλλογοι με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα καταγράφουν τους κινδύνους και τα μεγάλα προβλήματα που θα επιφέρει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.
Προφανώς και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα για τον υπουργό, αφού πιθανώς τη θεωρεί… βλακώδη!
Στο ίδιο πνεύμα για τον υπουργό μάλλον κινούνται και οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος από την Καρδίτσα πριν λίγες ημέρες είπε ότι ακούει «τις αντιδράσεις με μεγάλη προσοχή. Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλες εγκαταστάσεις αιολικών που να μην έχουν με κάποιο τρόπο τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας».
Τί άλλο να πούμε; Αυτά που λέει ο κ. Γεωργίαδης είναι… από τα άγραφα!

Κ.Π.