ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΕΙΣΗΛΘΑΜΕ λοιπόν στη νέα χρονιά και στη νέα δεκαετία παρακαλώ! Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του 2020, άρα, έχουμε μπροστά μας μόνον… τριάντα χρονάκια για να μπούμε στη δεκαετία όπου θα βγουμε οριστικώς από τα μνημόνια και τις επιτροπείες των θεσμών! Θα κάνουμε ένα… γλέντι το 2060 για το οποίο θα παραμιλάει ο ντουνιάς!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ τριάντα χρόνια μπροστά στην… αιωνιότητα; Μη μασάτε, λοιπόν, θα τα καταφέρουμε! Μέχρι τότε, έχουμε διάφορα χάπενινγκ για να τονώνεται το φρόνημα! Σε ένα χρόνο άλλωστε θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821!!! Είδατε πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός;

ΜΕΧΡΙ να κρυώσουν οι κάννες και τα γιαταγάνια του Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα, τσουπ, φθάσαμε στο 2021! Σα νεράκι φεύγουν τα χρόνια, γι’ αυτό δεν θέλω απογοητεύσεις και μελαγχολίες. Αλλωστε ήδη το έθνος μας σχεδιάζει τη μεγάλη γιορτή για την επέτειο της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό!

ΟΠΩΣ εύκολα αντιλαμβανόμεθα, για να έχει την επιτυχία που της αρμόζει αυτή η σπουδαία εκδήλωση που θα διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο, πρέπει να την αναλάβουν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Ηδη, οι εκπρόσωποι του έθνους μας έχουν φροντίσει γι’ αυτό! Ανέθεσαν τη διεύθυνση του σχετικού οργανισμού που δημιουργήθηκε στη Γιάννα Αγγελοπούλου

ΟΠΩΣ συνέβη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έτσι και τώρα, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε καθόλου. Η επιτυχία είναι εγγυημένη σε σίγουρα χέρια! Προπαντώς θα είναι λιτή και μαζεμένη σε έξοδα, όπως ακριβώς συνέβη και με τους αγώνες! Κρατήστε, λοιπόν, δροσερά τα κρασιά στα κελάρια να το γλεντήσουμε!!!

ΚΑΤΑ τα άλλα, επιστρέφουμε στους γνωστούς καθημερινούς μας ρυθμούς μετά τις γιορτές όπου περάσαμε υπέροχα! Αρκετοί, άλλωστε, συμπατριώτες θα χουν να τα θυμούνται αυτά τα Χριστούγεννα. Βοήθησε και ο καιρός με τη “Ζηνοβία”, το σύγχρονο οδικό δίκτυο της χώρας με τα όμορφα, γραφικά και στολισμένα διόδια που ξεπηδούν σ’ όλο το μήκος της διαδρομής και σπάζουν τη μονοτονία του τοπίου αλλα και πάνω απ’ όλα ο ξακουστός σε όλο τον πλανήτη κρατικός μηχανισμός που διαχρονικά κι ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, γράφει ιστορία!

ΤΥΧΕΡΟΙ ήταν αυτοί που βίωσαν συναρπαστικές ώρες μέσα στο χιόνι χωρίς να χρειαστεί να κατέβουν καν από τα αυτοκίνητά τους! Εζησαν τη… μαγεία των λευκών Χριστουγέννων κατα τη διάρκεια της μετακίνησής τους!!! Ζηλεύουμε, αλλά δεν βαριέσαι, μπορεί να τα καταφέρουμε κι εμείς του χρόνου να το ζήσουμε!!!

ΚΑΛΗ χρονιά, λοιπόν, αδέρφια και μην φοβάστε τίποτα! Όλα είναι υπο έλεγχο! Πιαστείτε χέρι χέρι και πάμε να σύρουμε τους κυκλωτικούς χορούς που λέει και ο… ασυμβίβαστος αντεξουσιαστής Σαββόπουλος!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Κι αν μετά τη Ζηνοβία σκάσει μύτη κανένας… Ζηνοβίος τι κάνουμε;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Μην κοιτάζεις το ρολόϊ, κάνε ο,τι κάνει: Προχώρα»

Sam Levenson – Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η… χλιδή της χώρας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον στο μονοπάτι της ανάπτυξης, φάνηκε αυτές τις ημέρες και απο τα εορταστικά προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών…

Ποιοτική στροφή…
Ιδιαίτερα λαμπερή ήταν η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που τα τελευταία χρόνια έκανε μια θεαματική… ποιοτική στροφή! Επιτέλους άφησε τους Θεοδωράκηδες και τους Χατζηδάκηδες και πήγε στους σπουδαίους καλλιτέχνες που αφήνουν το στίγμα τους στη νεοελληνική μουσική σκηνή…!!!

Να υποκλιθείς!
Να καθίσεις ρε αδερφέ σπίτι ν’ απολαύσεις πρόγραμμα και να μην θέλεις να ξεκολλήσεις από την τηλεόραση! Να συναντήσεις τη μυσταγωγία της μουσικής, να βιώσεις live την… αρμονία και τη μελωδία να υποκλιθείς στην ποίηση!!!

Κορυφαία στιγμή!
Κορυφαία στιγμή των ημερών, αλλά και της εορταστικής τηλεοπτικής περιόδου γενικότερα ήταν το βαρύ κι ασήκωτο… ζεϊμπέκικο του Λάκη Γαβαλά στην εκπομπή “Στην υγειά μας”!!! Έπεσαν τα τσιμέντα που λέμε εμείς οι ποδοσφαιρικοί!!!

Τους από κάτω…
Βεβαίως, στον αγαπητό Λάκη υποκλινόμαστε! Αυτό που είναι δεν το έκρυψε ποτέ, το δείχνει και το χαίρεται! Toυς απο κάτω να φοβόμαστε, που χασκογελούν, χαριεντίζονται και χειροκροτούν ειρωνευόμενοι…. Τους “αλλα λέω – άλλα κάνω”!!!