Κόσμος με τις βαλίτσες στο χέρι, χαμόγελα και αγκαλιές με τους συγγενείς που καρτερικά περίμεναν τον ερχομό τους. Την εικόνα αυτή βλέπαμε κάθε χρόνο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, όπου πλήθος ετεροδημοτών και επισκέπτες κατέφθαναν στην Καρδίτσα για να περάσουν το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, παρέα με οικείους και φίλους.
Κι ενώ παραδοσιακά τις ημέρες αυτές στα προγραμματισμένα δρομολόγια προστίθεντο έκτακτα για την εξυπηρέτηση του κοινού, οι συνθήκες ακινησίας που επικρατούν στις μεταφορές της χώρας από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού, έχουν αλλάξει άρδην το τοπίο.
Η σημερινή εικόνα στον αύλειο χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε Μεγάλη Εβδομάδα. Ο φόβος διασποράς της πανδημίας του κροωνοϊού και η εντατικοποίηση των μέτρων μετακίνησης ενόψει Πάσχα, έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.
Μεγάλη Εβδομάδα και τα λεωφορεία έχουν τραβήξει χειρόφρενο, παραμένοντας σταθμευμένα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας κ. Λάμπρο Σιατήρα, από τις προηγούμενες ήμερες τα δρομολόγια πλέον είναι ελάχιστα. Εκτελείται μόλις ένα με κατεύθυνση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε καθημερινή βάση, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν δρομολόγια.
«Ο κόσμος πειθαρχεί και δεν ταξιδεύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πή ταξίδεψαν 5 άτομα για Αθήνα και 3 για Θεσσαλονίκη Στα δρομολόγια προς Καρδίτσα γίνεται αυστηρός έλεγχος από την αστυνομία στο ποιος ταξιδεύει. Οι όποιες μετακινήσεις γίνονται κυρίως για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σιατήρας

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα