Από τον Δήμο Παλαμά και άλλους 31 δήμους της χώρας ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», καθώς η πλατφόρμα ανοίγει στις 29 Μαρτίου.

Στο ξεκίνημα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «κάνουμε πράξη μια προεκλογική μας δέσμευση. Πρόκειται για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό για τις σύγχρονες οικογένειες».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε πως το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και «προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους». Αρχικά, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Η ανάρτηση του Κωστή Ζατζηδάκη

«Οι Νταντάδες της Γειτονιάς ξεκινούν! Με το άνοιγμα της πλατφόρμας ntantades.gov.gr και του “Μητρώου Επιμελητών” στις 29 Μαρτίου, κάνουμε πράξη μια προεκλογική μας δέσμευση. Πρόκειται για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό για τις σύγχρονες οικογένειες. Διότι στηρίζουμε τον νέο πατέρα και ιδίως τη νέα μητέρα που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά την απόκτηση των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας όπου δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών. Και στη συνέχεια θα επεκταθεί και αλλού.

Οι “Νταντάδες της Γειτονιάς”, ένα πρόγραμμα που “έτρεξε” η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, έρχονται σε συνέχεια και άλλων μέτρων που έχουμε λάβει για τις οικογένειες και τους πολυτέκνους: Διεύρυνση των γονικών αδειών που θεσπίστηκε με τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας. Επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη κ.α. Όλα αυτά δεν είναι λόγια, είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη!».