Θετικές είναι οι εξελίξεις από την ιχνηλάτηση που έγινε στο ΚΕΣΝ Ρούσσου. Τα 31 δείγματα δείγματα που έλαβε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο ΕΟΔΥ από το ΚΕΣΝ, βγήκαν όλα αρνητικά.

Όπως είχε γράψει χθες ο «Νέος Αγών», νεοσύλλεκτος που είχε εκδηλώσει συμπτώματα και στον οποίο δεν είχε γίνει τεστ κορωνοϊού, είχε λάβει φύλλο πορείας από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΚΕΣΝ.

Η Διοίκηση του ΚΕΣΝ, αφού ενημερώθηκε άμεσα από το νεοσύλλεκτο για το ιστορικό του, ενήργησε άμεσα, απομονώνοντας το νεοσύλλεκτο σε ειδικό χώρο, ενώ κάλεσε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε προληπτική λήψη δειγμάτων. Στο νεοσύλλεκτο, αφού έγινε τεστ κορωνοϊού στο 404 Γ.Σ. Νοσοκομείο Λάρισας και διαγνώστηκε θετικό, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δείγματα που λήφθηκαν από το ΚΕΣΝ ήταν όλα αρνητικά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν.Α» ο Διοικητής του ΚΕΣΝ συνταγματάρχης Κων. Αθάνατος, η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, αφού ο νεοσύλλεκτος ενήργησε υπεύθυνα κατά την άφιξή του  και παράλληλα η Διοίκηση του Κέντρου ενήργησε άμεσα προχωρώντας σε όλες τις προληπτικές ενέργειες που προβλέπουν τα πρωτόκολλα.

Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του, υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, υπάρχει πιθανότητα κάποιος νεοσύλλεκτος ή μόνιμο στέλεχος να κολλήσει κορωνοϊό από κάποια επαφή εκτός στρατοπέδου. Αν μάλιστα δεν εκδηλώσει άμεσα συμπτώματα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της μετάδοσης εντός του Κέντρου, στο οποίο συνυπάρχουν καθημερινά περίπου 250 άτομα.

Στο βαθμό του δυνατού, συνέχισε, η Διοίκηση του ΚΕΣΝ επιδιώκει την πρόληψη και ενεργεί αστραπιαία, προσπαθώντας να διασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία τόσο των στρατιωτών, όσο και των στελεχών.