Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία των επιστημόνων για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού, βλέποντας τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση, τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα φαίνεται πως βρίσκεται εν αναμονή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού οι φόβοι για ένα πρόωρο δεύτερο κύμα είναι έντονοι.Τα εισαγόμενα κρούσματα ως αποτέλεσμα της εξαρσης του κοροναϊού στις βαλκανικές χώρες, αλλά και τα εγχώρια, ως απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, απόστασης και υγιεινής, οδήγησαν στη λήψη αποφάσεων για εφαρμογή νέων, αυστηρότερων μέτρων. Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλία αλλά και η γενικότερη χαλάρωση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες οδήγησε τους ειδικούς αλλλά και την Περιφέρεια να χτυπήσουν «καμπανάκια» καθώς υπάρχει φόβος ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει .

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται, στο μεταξύ, μία 63χρονη γυναίκα από τον Αμπελώνα μετά από επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της. Να σημειωθεί πως η γυναίκα έχει υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένας ακόμη ασθενείς διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού. Πρόκειται για έναν 70χρονο από την Αμπελώνα.Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ανέρχονται πλέον σε 16. Το πρωί έγινε, επίσης, γνωστό ότι τα 65 δείγματα που πάρθηκαν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου είναι όλα αρνητικά. Αρνητικό είναι και το δείγμα του γιατρού από το Ιατρείο του Αμπελώνα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το ΠΓΝΛ.

Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα κορυφωθεί η εγχώρια τουριστική κίνηση ενώ μέχρι τότε θα φανεί κατά πόσο επηρέασε ο συγχρωτισμός και οι εικόνες χαλάρωσης το προηγούμενο διάστημα σε διαφορές περιοχές της χώρας αλλά και σε χώρους νυχτερινών μαγαζιών.Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να πάρει νέα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, όπως η επιβολή τοπικών lockdown, αποστολή SMS για συγκεκριμένες ομάδες ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσει να επανέρχεται και η τηλεργασία στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εάν η διασπορά των κρουσμάτων πάρει μεγάλες διαστάσεις.