Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των Καρδιτσιωτών αγροτών λίγες ημέρες πριν την έναρξη του αλωνισμού στα καλαμπόκια, για το ύψος των τιμών.

Δειλά- δειλά οι πρώτες αλωνιστικές μηχανές έχουν μπει στις πρώιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ωστόσο ο κύριος όγκος της συγκομιδής θα γίνει εντός των προσεχών ημερών. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για το σκέλος των τιμών, με τις εκτιμήσεις πάντως από παράγοντες της αγοράς να μιλούν για μικροδιαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, πιθανώς 1-2 λεπτά πιο πάνω.

Ο προβληματισμός είναι διάχυτος στους παραγωγούς, καθώς φοβούνται πως όσοι δεν διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο για να στοχεύσουν σε καλύτερες τιμές στα τέλη του φθινοπώρου, θα βρεθούν και φέτος αντιμέτωποι με το καθεστώς των χαμηλών τιμών που δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής.

Η ποιότητα του προϊόντος, καθώς και οι προσβολές από ασθένειες, αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τελικής τιμής, όπως και το επίπεδο ξηρασίας του προϊόντος. Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στις οποίες δεν έχουν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις, συμβάλλουν στην ξηρότητα του προϊόντος. Παράλληλα, οι μειωμένες ποσότητες αλλά και η υψηλή ποιότητα της παραγωγής, δημιουργούν πάντως τις προϋποθέσεις για καλύτερες τιμές στον παραγωγό.
Ο αγροτικός κόσμος του Καρδιτσιώτικου κάμπου βρίσκεται σε αναμονή και περιμένει ενθαρρυντικά μηνύματα στο σκέλος των τιμών, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βρεθεί και φέτος στο ίδιο έργο θεατής…