Ξεκίνησαν χθες οι ασκήσεις προσομοίωσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, ώστε να δοκιμαστεί η ανταπόκριση του συστήματος των ραντεβού, της προσέλευσης, της ενημέρωσης των πολιτών και της χορήγησης του εμβολίου. Όπως είχε γράψει ο ο «Νέος Αγών», στο Νομό Καρδίτσας θα λειτουργήσουν 14 εμβολιαστικά κέντρα. Συγκεκριμένα στις εξής δομές:

-Νοσοκομείο
-2 ΤΟΜΥ Καρδίτσας
-Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (Πολυιατρεία ΙΚΑ)
-Κέντρο Υγείας Μουζακίου
-Κέντρο Υγείας Παλαμά
-Κέντρο Υγείας Σοφάδων
-Περιφερειακό Ιατρείο Αγναντερού
-Περιφερειακό Ιατρείο Φαναρίου
-Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού
-Περιφερειακό Ιατρείο Προαστίου
-Περιφερειακό Ιατρείο Ορφανών
-Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας
-Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιφωνίου

Οι δομές θα λειτουργήσουν με δύο βάρδιες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι δύο ΤΟΜΥ με μία βράδια από 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα είναι και το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (πρώην Πολυιατρεία ΙΚΑ).

Ο χώρος που θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, έχει διαμορφωθεί στο Κ.Υ. Καρδίτσας

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Διευθυντής κ. Νίκος Μαϊδώνης, ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και θα στελεχωθεί από έναν γιατρό εποπτείας, μία υπεύθυνη επισκέπτρια υγείας, μία νοσηλεύτρια και διοικητικό προσωπικό.

Αρχικά αυτοί θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του εθνικού σχεδίου «Ελευθερία». Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του Κ. Υγείας οι πολίτες που επισκέπτονται το κέντρο υγείας, εκφράζουν τη βούληση να προχωρήσουν σε εμβολιασμό μόλις ξεκινήσει η διαδικασία.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα