Ασφαλτόστρωση στην οδό Ολύμπου, από το ύψος του ΟΣΕ μέχρι και την Ταυρωπού πραγματοποίησαν την (χθες) Παρασκευή οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Η ασφαλτόστρωση έγινε στο πλαίσιο της εργολαβίας που έχει σε εξέλιξη η Δημοτική αρχή Καρδίτσας για την πόλη και προβλέπει την αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη πλημμύρα.

Η συγκεκριμένη οδός βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια και κακή κατάσταση και η αποκατάσταση της ήταν αδήριτη ανάγκη. Να σημειωθεί ότι στο χώρο που έγιναν οι εργασίες βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Μάττας, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Ελευθερίου και το στέλεχος της Υπηρεσίας κ. Α. Λάππας. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και τον εργολάβο για την εξέλιξη της ασφαλτόστρωσης και αμέσως μετά δήλωσε: « Σήμερα κάνουμε ασφαλτόστρωση σε ένα κομμάτι δρόμου που ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους οδηγούς. Είχαμε και πέρυσι κάνει συντήρηση στο εν λόγω τμήμα αλλά η αποκατάσταση λόγω και της πλημμύρας κράτησε λίγους μήνες.

Σήμερα η παρέμβαση μας είναι γενικευμένη και αφορά σε ολική ασφαλτόστρωση. Να σημειώσω ότι η λύση που δίνουμε είναι ούτως ή άλλως προσωρινή καθώς η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από την ολοκλήρωση του Νότιου Περιφερειακού που θα διέρχεται από αυτή τη περιοχή, έργο που ήδη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Αρχή.  Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την προσπάθεια τους και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Καρδίτσας ότι συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς το έργο των αποκαταστάσεων».

Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι εργολαβίες σε όλο το Δήμο Καρδίτσας συνολικού ύψους 2,1 εκ. ευρώ οι οποίες αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών που προκάλεσε ο Ιανός.