Ατελείωτο είναι το… γαϊτανάκι των προβλημάτων για τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής στο Νομό Καρδίτσας τη φετινή χρονιά.

Μετά το lockdwon, τα τοπικά περιοριστικά μέτρα και τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, ο υγειονομικός χάρτης του Υπουργείου για τον κορωνοϊό, έφερε νέα μέτρα στον κλάδο για το επόμενο διάστημα.

O Νομός Καρδίτσας στο νέο χάρτη συγκαταλέγεται στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης, κάτι που σημαίνει ότι η εστίαση λειτουργεί πλέον στο 50% της πληρότητας. Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4 (έως 6 αν πρόκειται για συγγενείς), προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ), ενώ παραμένει υποχρεωτική η μάσκα για το προσωπικό και κατά την αναμονή.

Τα μέτρα αυτά θα έχουν ισχύ για τις επόμενες ημέρες και θα ληφθούν ξανά αποφάσεις ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Επίσης η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την αναμονή στα εστιατόρια και τα καταστήματα εστίασης.

Πλήθος καταστηματαρχών δεν έχει μπορέσει ακόμη να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε η πλημμύρα ούτε να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν υποστεί τα καταστήματα. Οι καταστηματάρχες που μπόρεσαν να απομακρύνουν λάσπες και να ολοκληρώσουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, πλέον έχουν κληθεί να προσαρμοστούν σε αυτά τα νέα δεδομένα.