“Δεν πάει άλλο” είπαν οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην αυτοκινητοπομπή κατά της ακρίβειας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία 18 σωματείων της περιοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, πωλητές λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες ταξί, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, βενζινοπώλες φωτογράφοι, μουσικοί, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι και ενεργοί πολίτες οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Συγκεκριμένα ζητούν:

– Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος- αερίου.

-Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

-Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

– Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

-Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της πραγματικής ζημιάς.

-Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.