Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από την είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού γιατρού και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρου Δούρα. O Αλ. Δούρας βρέθηκε νεκρός από την πρώην σύζυγό του η οποία πήγε στο σπίτι να τον αναζητήσει, επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον βρήκε κρεμασμένο με καλώδιο από σωλήνα του καλοριφέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και χθες το μεσημέρι εργαζόταν κανονικά στο Νοσοκομείο Βόλου και, μάλιστα, είχε ζητήσει ραντεβού από τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γ. Ντόκο για υπηρεσιακά θέματα. Πατέρας δύο παιδιών, στέλεχος της αριστεράς, είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Βόλου με Μ. Πατσιαντά

Το 2016 είχε αναλάβει Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου.Αναβάθμισε εκ τότε τον Τεχνολογικό εξοπλισμό του Τμήματος και το 2017 εγκαινιάστηκε το “Εργαστήριο Βηματοδοτών- Βηματοδοτικό Κέντρο”
Το 2014-2016, υπήρξε Αντιπρόεδρος και το 2016-2018 Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας.Μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου, επί σειρά ετών.Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, για 3 θητείες.Πρόεδρος του 1ου στην Ελλάδα Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων, γνωστού ως ΚΕΣΑΑΜ του οποίου εκπόνησε και τον Οργανισμό Λειτουργίας.