Καμία δυτική κυβέρνηση ή αξιωματούχος δεν έχει προσεγγίσει τους Ταλιμπάν σχετικά με ενδεχόμενη παράταση – Στις 31 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία

Οι Ταλιμπάν δεν θα δεχθούν παράταση της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των δυτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, δήλωσαν δύο πηγές του ισλαμιστικού κινήματος στο Reuters.

Ωστόσο διευκρίνισαν ότι καμία δυτική κυβέρνηση ή αξιωματούχος δεν έχει προσεγγίσει τους Ταλιμπάν σχετικά με ενδεχόμενη παράταση της προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων εάν απαιτηθεί αυτό στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης αμερικανών, ξένων και αφγανών πολιτών.

H Βρετανία σκοπεύει να απομακρύνει 6.000 ανθρώπους εντός της εβδομάδας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να συνεχίσει και να επιταχύνει την επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης χιλιάδων βρετανών και αφγανών πολιτών από το Αφγανιστάν σήμερα, βάσει σχεδίου που προβλέπει να μεταφερθούν αεροπορικώς εκτός χώρας ως και 6.000 άνθρωποι μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ