Στους αρνητές του εμβολίου και ιδαίτερα στους υγειονομικούς στη δημόσια υγεία, για τους οποίους θεωρεί ότι θα πρέπει να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών, αλλά και στην απελευθέρωση της πατέντας του εμβολίου αναφέρθηκε εκτός των άλλων σε συνέντευξή του στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, ο καθηγητής  Αιματολογίας του Πανεππιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.

Ιδιαίτερα για το θέμα της πατέντας ο καθηγητής είπε ότι αυτά που στηρίζονται σε αδενοϊούς  (τα συμβατικά όπως της ΑΖ) μπορούν εύκοα να αναπαρχθούν, καθώς δεν στηρίζονται σε πατέντες, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τα mrna (PFUZER, Moderna) και παρέπεμψε  σε σημερινή ανάρτησή του στην οποία ανφέρει τα εξής:

Σχετικά με τις πατέντες και τα εμβόλια, πρέπει να δώσουμε πίστωση στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ που το ανέδειξαν εδώ και πολύ καιρό. Όσοι σπεύδουν τώρα να ευθυγραμμιστούν με το Biden policy, δείχνουν μόνο να ξέρουν πουθε φυσάει ο άνεμος. Στα πρακτικά όμως: τα RNA εμβόλια καλύπτονται από πολλές patents (nanoparticles, lipids, nucleotides etc) και το βλέπω δύσκολο να αλλάζει.

Αντίθετα, τα αδενο-εμβόλια (AZ, JJ, SINOVAC etc) μπορούν να παραχθούν παντού. Οι αδενο-φορείς είναι εμπορικά διαθέσιμοι, η αλληλουχία της Spike είναι γνωστή κ δεν καλύπτεται από πατέντα (καμμια φυσική αλληλουχία δεν καλύπτεται) κ η διαδικασία παραγωγής είναι απλή. Χρειάζεται μόνο υποδομή για παραγωγή καθαρού προϊόντος (GMP grade) για ανθρώπινη χρήση. Μπορεί να γίνει κ πρέπει να γίνει. Γτ όπως είπε κ ο Fauci πρόσφατα «είναι αποτυχία μας που οι χώρες του 3ου κόσμου έχουν λάβει λιγότερο από το 5% των παραχθέντων εμβολίων»