Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε στον Πανευρωπαϊκό  διαγωνισμό Επικοινωνίας και Προβολής για τα έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020, INFORM Communication Awards.  Το videoπου δημιούργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δράση επικοινωνίας AttheSchoolofOpenCohesionαπέσπασε βραβείο, στη  διαδικτυακή ψηφοφορία ανάμεσα στους υπεύθυνους επικοινωνίας των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ από όλα τα Κράτη -Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ToVideoπαρουσιάζει τις ερευνητικές εργασίες και τα videosγια τα έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, που ετοίμασαν μαθητές 4 ομάδων από Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας. Η διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των σχολείων, κατέληξε στην βράβευση τους από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό σε  εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια στη Λάρισα στις 8 Οκτωβρίου 2020.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί μιλούν στο videoγια τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν από τη συμμετοχή τους στη δράση, ενώ στην υποδειγματική  συνεργασία των μαθητών αναφέρεται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Θεσσαλίας ΕΣΠΑ 2014-2020, κ. Βασίλης Γαλάνης. Το  videoκλείνει με εντυπωσιακό τρόπο,   καταγράφοντας τη συμμετοχή των 2 μαθητών από τη νικήτρια ομάδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στο CitizensDialogue, με την Ευρωπαία Επίτροπο κ. ElisaFerreira να συγκινείται όταν η Λαρισαία μαθήτρια Γεωργία Οικονόμου αποδίδει με την κιθάρα της τον Ύμνο της Ευρώπης.

Στη δράση επικοινωνίας «AttheSchoolofOpenCohesion» συμμετείχαν 4 σχολεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που μελέτησαν και παρουσίασαν 4 έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Οιομάδες ήταν:

  • οι KarlaLakersαπό το Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας που παρουσίασαν το μεγάλο έργο της αναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλα.
  • οι UnderWaterExplorersαπό το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης Αλμυρού Βόλου που παρουσίασαν τα Υποβρύχια Μουσεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Αλόνησσο και τον Δυτικό Παγασητικό.
  • οι GreenTeamαπό το 1οΓΕΛ Τρικάλων που παρουσίασαν το περιβαλλοντικό έργο της Β΄ Φάσης του ΧΥΤΑ Τρικάλων.

οι Bicycle Riders από το 1o ΕΠΑΛ Καρδίτσας που μελέτησαν την Αστική ανάπλαση και τη δημιουργία δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας. (video)