Σοκ έχει προκαλέσει στον Βόλο ο αιφνίδιος θάνατος του 46χρονου Πάνου Ζάρπα, καθηγητή Χημείας στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου από τους δικούς του. Η κλινική του εικόνα όμως ήταν πολύ άσχημη. Παρουσίαζε πολύ χαμηλό κορεσμό και δυσκολεύονταν να αναπνεύσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να ανατάξουν την αναπνευστική του λειτουργία, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του.

Οι γιατροί στο Αχιλλοπούλειο ενημερώθηκαν από το οικογενειακό του περιβάλλον ότι ο 46χρονος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και πως λάμβανε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι, την οποία συνέστησε οικογενειακός γιατρός. Όπως φαίνεται όμως παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή του.

Από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δόθηκε αμέσως εντολή να γίνει μοριακό τεστ. Αργά χθες το απόγευμα το αποτέλεσμα του ελέγχου επιβεβαίωνε ότι πράγματι ήταν θετικός στον ιό. Στο Νοσοκομείο χθες εισήχθη ακόμη ένα άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, που επίσης επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικό στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές.

Μόλις έγινε γνωστό πως ο 46χρονος εξέπνευσε διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι χάθηκε για πάντα. Δεν είχε άλλο σύμπτωμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του. Κανένας δεν φαντάστηκε λοιπόν την αρνητική τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Την απροσδόκητη απώλεια έκανε γνωστή ο αδερφός του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ραγίζοντας καρδιές.«Αδελφέ μου…… άγγελε μου…. μου έφυγες μέσα από τα χέρια μου…. Γιατί τόσο νωρίς;;;;;;; Υπόσχεση θα ανταμώσουμε σύντομα», ανέφερε συντετριμμένος.

Ο τραγικός χαμός αιφνιδίασε πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν την απώλεια. Οικείοι εξέφραζαν τη θλίψη τους με αναρτήσεις τους και προσπαθούσαν να δώσουν δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.«Δεν γίνεται! Είναι συγκλονιστικό! Χριστέ μου, ας δώσει δύναμη ο Θεός», σχολιάζει χαρακτηριστικά φίλη μέσω ανάρτησης, μετά την αναγγελία θανάτου του 46χρονου που έκανε ο αδερφός του.

Θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα

Ο αιφνίδιος θάνατος σκόρπισε οδύνη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς ο άτυχος νέος ήταν ένας εξαίρετος χημικός.

Ο 46χρονος εργαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια στο ΙΕΚ του ΟΕΔ ως χημικός. Ηταν συνεπέστατος στην εργασία του και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την προσωπικότητα του άτυχου νέου, ήταν χθες συντετριμμένοι. «Πόσο κρίμα! Τόσο νέος! Πόσο άδικο!» σχολίαζαν άλλοι χρήστες, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ ειλικρινή συλλυπητήρια εξέφραζαν και συνάδελφοι του 46χρονου από τους Σοφάδες Καρδίτσας.

Η κηδεία του 46χρονου θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Σοφάδες Καρδίτσας. Αφησε πίσω γονείς, αδερφό, θείους και ξαδέρφια.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ