20 C
Καρδίτσα
20.9 C
Λάρισα
20.9 C
Βόλος
19.2 C
Τρίκαλα
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βόρεια Κορέα: Ποια είναι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η πιθανότερη διάδοχός του

Τη στιγμή που πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι η πιθανότερη διάδοχός του στην ηγεσία της χώρας.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, ειδικοί προειδοποιούν ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι ακόμα πιο αδίστακτη από τον αδερφό της ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να κάνει χειρότερα από όσα ο Κιμ για να δείξει «τι μπορεί να καταφέρει».

Η καθηγήτρια Natasha Lindstaedt, ειδική στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, δήλωσε στη Daily Mirror ότι το φύλο δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στο να γίνει αποδεκτή η Κιμ Γιο Γιονγκ ως η νέα ηγέτης, καθώς θα συνεχίσει η αδιάσπαστη διαδοχή στην οικογένεια, που ξεκίνησε από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1948.

«Δεν πιστεύω ότι το φύλο της θα αποδυναμώσει τη θέση της. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται και παρουσιάζονται ως θεοί που μπορούν να κάνουν τα πάντα καλύτερα» σημειώνει η Lindstaedt.

«Αν η Κιμ Γιο Γιονγκ αναλάβει την ηγεσία της Β. Κορέας, το ίδιο θα ισχύει και για αυτήν. Είναι πιθανό να υιοθετήσει μια ακόμη πιο σκληρή γραμμή από τον αδερφό της στην αντιμετώπιση του υπόλοιπου κόσμου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο – είναι το μόνο που έχουν. Πιστεύω ότι είναι τόσο σκληρή όσο ο αδερφός της και συχνά οι νέοι ηγέτες πιστεύουν ότι πρέπει να είναι πιο σκληροί από τους προηγούμενους» εξηγεί.

Η Κιμ είναι απόφοιτος Πληροφορικής. Είναι το πέμπτο και μικρότερο παιδί του Κιμ Γιονγκ Ιλ, έχει στενό δεσμό με τον αδερφό της, Κιμ Γιονγκ Ουν και όπως και εκείνος, είχε το προνόμιο να ζήσει μέσα στην πολυτέλεια.Από τα εννιά της χρόνια εκπαιδεύτηκε στην Ελβατία και επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Η Κιμ είναι η πιο πιθανή διάδοχος του θρόνου, καθώς τα παιδιά του αδερφού της είναι πολύ μικρά. Ο Κιμ Γιονγκ Τσουλ, ο μεγαλύτερος αδερφός τους, θεωρείται ως playboy με μικρό ενδιαφέρον για την πολιτική.

Ο Sung Yoong Lee, ένας Αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε πρόσφατα: «Είναι απολύτως πιθανό η Kim να είναι ακόμη πιο τυραννική από τον αδερφό, τον πατέρα ή τον παππού της. Θα πρέπει να αποδείξει τη δύναμή της προκαλώντας τις ΗΠΑ με σημαντικές δοκιμές όπλων και  επιθέσεις εναντίον της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών δυνάμεων που εδρεύουν εκεί».

Ένας Βρετανός πρώην αξιωματικός των μυστικών πληροφοριών δήλωσε στη Mirror: «Είναι πιθανό ένα μέλος της οικογένειας να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, για να συνεχιστεί η δυναστεία.