Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε τίποτα πισωγυρίσματα με την πανδημία, αν η αθλητική δράση επαναρχίσει σε νορμάλ συνθήκες, τότε η νέα σεζόν θα είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για το Νομό Καρδίτσας!

Η εμφατική επιστροφή της Αναγέννησης στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας είναι από μόνη της ένα στοιχείο που ανεβάζει το επίπεδο στα “αθλητικά θεάματα” των Καρδιτσιωτών.

Το πολύ ευχάριστο όμως που έρχεται συνδυαστικά μ’ αυτή την θετική εξέλιξη, είναι το γεγονός ότι το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας που θα φιλοξενεί τα παιχνίδια σ’ αυτό το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος (εφόσον οι “κιτρινόμαυροι” κατορθώσουν και προκριθούν), αναμορφώνεται και αλλάζει όψη.

Για να χαριτολογήσουμε, γίνεται ξανά γήπεδο και η ομάδα θα παίζει σε συνθήκες που αρμόζουν και στην κατηγορία που συμμετέχει αλλά και στους υψηλούς στόχους που διαθέτει.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια το αθλητικό κέντρο και κυρίως το Στάδιο είχαν αφεθεί στην τύχη τους! Μια πληγή που ταλαιπωρούσε αφάνταστα τόσο τους αθλητές και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνταν, όσο βεβαίως και τη μεγαλύτερη ομάδα του Νομού μας την Αναγέννηση που έπαζε παιχνίδια τεραστίου ενδιαφέροντος με μεγάλες ομάδες αντιπάλους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Λάρισα κλπ κλπ) μέσα σ’ ένα περιβάλλον τρισάθλιο!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις… νεροτσουλήθρες και τη λάσπη στο τερέν, ποιος μπορεί να ξεχάσει την τραγική κατάσταση στη μία εξέδρα που λειτουργούσε κυρίως, τα ανεπαρκή και ξεπερασμένα δημοσιογραφικά θεωρεία που τοποθετήθηκαν το 1993 (με πολλή φασαρία και συνεχή αρθρογραφία πάλι από τούτη τη στήλη στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”), ποιος μπορεί να ξεχάσει την έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση, το γεγονός ότι για ν’ ανάψουν οι προβολείς που τοποθετήθηκαν το 2004 έπρεπε να γίνουμε… επιθεώρηση;

Αυτά και πάμπολλά άλλα συνέθεσαν την άθλια εικόνα ενός σταδίου που όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε την προσπάθεια της Αναγέννησης και μάλιστα σε περιόδους που θα μπορούσε ν’ αναπτύξει τεράστια δυναμική (βλέπε 2008 μετά το μπαράζ της Ριζούπολης, ή την επάνοδο στη Β’ Εθνική το 2012 καθως και μεγάλα ματς για το Κύπελλο όπου ο σύλλογος θα έγραφε ιστορία με ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων), αλλά μπήκε φραγμός σ’ αυτή!

Μαζί βεβαίως με κάποιους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που έκαναν ο,τι… περνούσε απο το χέρι τους να τορπιλίσουν την προσπάθεια, είτε από ασχετοσύνη και έλλειψη αντίληψης, είτε από προσωπική εμπάθεια σε όσους έμπαιναν μπροστά…
Το αποκορύφωμα της τραγικής αυτής κατάστασης ήταν το γεγονός ότι ακόμη και η ανακατασκευή του τερεν που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, παρέδωσε αντί για αγωνιστικό χώρο… μανιταρόκηπο!!!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ασφαλώς και επικρατεί ικανοποίηση στην ομάδα για τα όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. Είναι τα αυτονόητα, αλλά και γι’ αυτά τα αυτονόητα όπως εχει αποδειχθεί (βλέπε το σχόλιο για την ανατολική εξέδρα) χρειάζεται αγώνας!

Να μείνουμε όμως στο θετικό κλίμα που υπάρχει. Μετά από πολλά φαρμάκια, απίστευτες στεναχώριες που πέρασε ο κόσμος της Αναγέννησης και γενικότερα της Καρδίτσας (με όλα όσα βρήκαν την περιοχή), θα έχει τη δυνατότητα τη νέα σεζόν να παρακολουθήσει αθλητικές αναμετρήσεις και μάλιστα στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε πολύ καλές συνθήκες.

Το ίδιο φυσικά και οι αγωνιζόμενοι και όσους τους στηρίζουν.
Μακάρι οι εξαγγελίες που έχουν ακουστεί από τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο για τη συνεχή βελτίωση του Σταδίου και γενικότερα του Αθλητικού Πάρκου να γίνουν πράξη στο εκατό τοις εκατό.

Για την ώρα η ικανοποίηση τόσο από τα έργα βελτίωσης που είναι σε εξέλιξη, όσο και από την ταχύτητα με την οποία θα ολοκληρωθούν, είναι δικαιολογημένη.
Το Στάδιο κατα πως δείχνουν τα πράγματα θα είναι έτοιμο την ώρα που πρέπει ώστε να το απολαύσουν όλοι όσοι θα πάρουν μέρος με οποιαδήποτε ιδιότητα στην αθλητική δράση που μας περιμένει τη νέα σεζον…