ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Μέσα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες εγκλεισμού και περιορισμών, μέσα στο φόβο και στην αγωνία για την υγεία μας κι ενώ – όπως μας βομβαρδίζουν καθημερινά – όλες οι δυνάμεις της πολιτείας μας έχουν συστρατευτεί για τον διαρκή πόλεμο με τον φονικό κορωνοϊό, πέφτουν τα νομοσχέδια σαν το… χαλάζι! Μέρα νύχτα ψηφίζουν στη βουλή, υπογράφουν με χέρια και με πόδια και χτυπάνε υπερωρίες!

Μιλάμε για πραγματικό καταιγισμό! Κι όλα, όσα ψηφίζονται και δρομολογούνται, είναι φυσικά υπέρ της… κοινωνίας! Για το καλό μας δηλαδή! Από που θέλετε να το πιάσετε; Από την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, τον αθλητισμό; Όλα οδηγούν και παραπέμπουν στις ημέρες… ευημερίας που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν!!! Τα καλύτερα είναι μπροστά!

Η γαρνιτούρα σε όλα είναι βεβαίως η ενίσχυση της καταστολής και της αστυνόμευσης! Θα είμαστε υπό επιτήρηση επί 24ώρου βάσεως! Από τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, μέχρι τους χώρους εργασίας και τη βόλτα μας, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει! Ακόμη και προς νερού μας θα πηγαίνουμε με συνοδεία μην τυχόν παραστρατήσουμε και συνωστιστούμε…!!!

Έτσι θα τον γονατίσουμε τον άτιμο τον ιό μέχρι που θα τον αφανίσουμε και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσουμε και τους κινδύνους για την διασάλευση της τάξης από ταραχοποιά στοιχεία! Με τη σφραγίδα και την εγγύηση του Χρυσοχοϊδη! Έχουμε λόγους να καμαρώνουμε κι εμείς βεβαίως διότι από εδώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του!!!

Και είναι μάλιστα… διακομματικός και διαπαραταξιακός! Από τότε που… διάβασε τις σελίδες με τα μνημόνια, έγινε εξπέρ! Aντιπροσωπεύει κατά κάποιο τρόπο την… εθνική στρατηγική για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κατα καιρούς η πατρίδα!

Ποιος ειναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της πατρίδος; Μα φυσικά οι… πολίτες της! Που αντιλαμβανόμενοι ότι πηγαίνουν από το… καλό στο καλύτερο και συνειδητοποιώντας ότι σε λίγο δεν θα χουν να φάνε, θ’ αντιδράσουν! Ε, γι’ αυτές τις αντιδράσεις, λοιπόν, γίνονται οι “πρόβες τζενεράλε” αυτό το διάστημα!

Κι όπως διαπιστώνετε, δεν είναι δικό μας μόνο το ζήτημα. Παντού στον… ανεπτυγμένο και σύγχρονο κόσμο το ίδιο συμβαίνει. Χαρακτηριστικό των παραδειγμάτων αυτό που πήγαν να περάσουν προσφάτως στη Γαλλία με την απαγόρευση φωτογραφιών από τους δημοσιογράφους, την ώρα της… περιποίησης των διαδηλωτών από όργανα της τάξεως!

Το σύστημα αντιμετωπίζει μία από τις γνωστές του κρίσεις! Υπερσυσσώρευση κερδών σε λίγους, αδυναμία των πολλών να αγοράσουν, άρα κάτι πρέπει να γίνει για να βρεθεί διέξοδος! Και τι θα γίνει; Μα αυτό που γίνεται πάντα στον “ευλογημένο κόσμο της αγοράς”! Θα συμβάλλουν με… “κάτι τις” ακόμη οι πολλοί για να ξεπεραράσουν την κρίση οι λίγοι! Κι αν έχουν αντιρρήσεις περί αυτού και πολύ περισσότερο αν τις εκδηλώσουν, τότε θα πείθονται με… ακαταμάχητα επιχειρήματα!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το ξεχαρβαλωμένο σύστημα της Δημόσιας Υγείας, πιέζεται (πιο πίεση… πεθαίνεις!) με την εμφάνιση και την εξαρση της πανδημίας! Πως αντιμετωπίζεται, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα;  Με την προσληψη γιατρών και υγειονομικών; Οχι βέβαια! Με την επιχορήγηση των ιδιωτικών δομών (κλινικάρχες) από τα δικά μας λεφτά!

Η παιδεία
Το σύστημα της Δημόσιας Παιδείας είναι στα μαύρα του τα χάλια σε όλες τις βαθμίδες. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Με την αναβάθμιση των σχολείων και την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών; Οχι φυσικά. Με την πρόσληψη αστυνομικών στα πανεπιστήμια, τα πρόστιμα σε μαθητές και με τη νομοθέτηση υπερ των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων!!!

Η οικονομία!
Οι τράπεζες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε κρίσεις του συστήματος (όπως καλή ώρα αυτή που βιώνουμε), έχουν ζητήματα ρευστότητας και κινδυνεύουν με φαλιμέντο. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Με το να πληρώσουν οι εκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους τις “ζημιές”; Οχι βέβαια! Με την ανακεφαλαίωσή τους από τα δικά μας λεφτά!

Ο αθλητισμός
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πνέει τα λοίσθια και έχει καταποντιστεί στον καιρό του κορωνοϊού με τα αλλεπάλληλα λουκέτα και το καθεστώς πλήρους αδράνειας που έχει επιβληθεί εδώ και μήνες. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Με την οικονομική στήριξη από την πολιτεία; Οχι βέβαια. Με την χρηματοδότηση των μεγάλων ΠΑΕ και τον πόλεμο για τον έλεγχο της ΕΠΟ για να εξυπηρετηθούν οι “δικοί μας”

Κυρίες και κύριοι καλως ήλθατε στο κράτος δικαίου…