ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Από που να αρχίσεις και που να σταματήσεις! Και πως να βρείς τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις όσα εφιαλτικά και βιβλικά βίωσε ο τόπος μας από το βράδυ της Παρασκευής. Ο καθένας έχει να διηγηθεί και από μια ιστορία…

Ο καθένας μαζεύει τα κομμάτια του και έχει μπροστά του μακρύ και επίπονο δρόμο για να επουλώσει πληγές που θα μείνουν ορθάνοιχτες για πολύ καιρό! Το θεόρατο «γιατί» που προέκυψε αβίαστα στα χείλη μόλις ξεπρόβαλλε ο Σαββατιάτικος ήλιος πάνω από τον ουρανό της ρημαγμένης Καρδίτσας, δεν θα πρεπε να στρέφεται προς τη φύση που κάνει ο,τι έκανε πάντα!

Καλούνται να το απαντήσουν λεπτομερώς και στον καθένα μας ξεχωριστά όλοι εκείνοι που όριζαν και ορίζουν τις τύχες του τόπου με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους από πλουσιοπάροχα αμειβόμενες θέσεις διοίκησης!

Από τους εθνικούς και ντόπιους πολιτευτάδες μας μέχρι τον τελευταίο ιθύνοντα! Απ’ όλους αυτούς που διαχρονικά “φρόντισαν” είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, ώστε τα χρήματα του δημοσίου να πάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από τα σοβαρά έργα θωράκισης ενός νομού που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας!

Δεν είμαστε ειδικοί ώστε να αξιολογήσουμε τις αντιπλημμυρικές ζώνες και τα έργα που μας λένε ότι έγιναν, ιδιαίτερα μετά τις τρομερές πλημμύρες του ‘94 που ο υπογράφων τη στήλη, τις έζησε πάλι εδώ από το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”…

Ούτε να κρίνουμε τις ενέργειες που έγιναν τόσο για την προετοιμασία υποδοχής του φαινομένου, όσο και για την αντιμετώπισή του. Εδώ υπάρχει πληθώρα ερωτημάτων που πρέπει ν’ απαντηθούν τεκμηριωμένα.

Αυτό που γνωρίζουμε εμείς οι μη ειδικοί είναι ότι έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, ότι γεμισε λασπαριό και λύμματα το σπίτι και η επαγγελματική μας στέγη ότι καταστράφηκε ο ήδη καταρημαγμένος απο μνημόνια, κορωνοϊό και άλλα πολλά, κόσμος! Αρα για να ξυπνήσουμε μ’ ένα γόνα λάσπη στην… κρεβατοκάμαρα, τα έργα που έγιναν από τους αρμόδιους δεν ήταν σοβαρά!

Κι επειδή είναι έτοιμοι να μας πουν ότι για όσα συνέβησαν δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη (τολμάνε και το λένε ήδη στις δηλώσεις τους), αλλά το τρομερό και πρωτοφανές φαινόμενο, επειδή ετοιμάζονται να στήσουν στο απόσπασμα τον… “Ιανό” για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους, καλό θα είναι να απαιτήσουμε οι κατεστραμένοι συντονισμένα και άμεσα

Γενναία αποζημίωση όλο τον κόσμο, εδώ και τώρα χωρίς δεύτερη κουβέντα! Στις οικογένεις που θρηνούν ανθρώπους, σε ολους τους επαγγελματίες, σε όλους τους αγρότες, σε όλα τα νοικοκυριά που καταστράφηκαν. Ξεκινάμε απο εκεί και θα πάμε στα υπόλοιπα…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Από τις πιο εφιαλτικές βραδιές που έζησε η Καρδίτσα απο… καταβολής! Το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου θα μείνει ανεξίτηλο στην ιστορία. Εχουμε να πούμε πολλά. Αυτό που προέχει τούτες τις ώρες είναι να μετρησουμε τις πληγές μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι!

Μια… τραγική παρέα
Είναι πολλές και βαθιές οι πληγές! Κι επειδή η δράση του κρατικού μηχανισμού είναι ένα… ξεκαρδιστικό ανέκδοτο, πρέπει ο καθένας να βοηθήσει τον εαυτό του και το διπλανό του! Εδώ πλέον γίναμε μια μεγάλη τραγική παρέα! Συνειδητοποιήσαμε για τα καλά τι μπορεί να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη!

Γίναμε ένα
Γίναμε “ενα”! Είναι αυτές οι ώρες της τραγωδίας που σε φέρνουν πιο κοντά με το διπλανό και αντιλαμβάνεσαι, ακόμη κι αν δεν έχεις υποστεί ζημιά, πως η καταστροφή του σε αφορά άμεσα!!!

Όλοι μαζί
Αντιλαμβάνεσαι πως σ’ αυτή την κοινωνία όπου ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο ο φιλοτομαρισμός και η διαίρεση των ανθρώπων, έρχονται κάποιες τραγικές στιγμές που σε ΕΝΩΝΟΥΝ. Θα προσπαθήσουν πάλι να μας “διαιρέσουν”. Σε πληγέντες και μη πληγέντες. Σε “τυχερούς” και “ατυχους”. Δεν υπάρχει κανένας μη πληγέντας κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε για να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτά που δικαιούμαστε για τον τόπο…

Λασπωμένα πληκτρολόγια

Ζήσαμε απίστευτα σκηνικά και στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” που καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε μέσα σε μία ημέρα για να βγει το φύλλο που κρατάτε αυτή τη στιγμή στα λασπωμένα χέρια σας! Λασπωμένα είναι και τα πληκτρολόγια μας, αλλά δουλεύουν! 

 Και δουλεύουν ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του κάθε πολίτη αυτής της περιοχής!  Του κάθε Καρδιτσιώτη που αυτή την ώρα περνάει τρομερά δύσκολες ώρες και απαιτεί ν’ αναδειχθεί το μέγεθος της καταστροφής και οι ευθύνες όσων δεν την απέτρεψαν! 

Οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” σήμερα γράφονται σε ένα διάλειμμα από το… ξελάσπωμα του σπιτιού.  Το οποίο θα πάρει μέρες, ίσως και μήνες! Αλλά είναι εδώ!  Οπως είναι και όλοι οι συνάδελφοι του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ και της Θεσσαλίας Τηλεόρασης όχι μόνο για να καταγράψουν, αλλά για να εκφράσουν και να δώσουν βήμα στον κόσμο!

  • H ιστορικής αξίας (πλέον) φωτογραφία είναι του αγαπητού φίλου Γιώργου Τάτσιου.