ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Τον απόλυτο… “πάτο” στη διαδρομή της Αναγέννησης πιστεύαμε ότι τον ζήσαμε πέρσι με τους διασυρμούς της ομάδας στη Γ’ Εθνική, την απόφαση της απόσυρσης μεσούσης της σεζόν (15 Ιανουαρίου 2019) και τον καταποντισμό της με -6 βαθμούς “κληρονομιά” στα τοπικά πρωταθλήματα!
Κι όμως είχε κι άλλο το έργο! Ως παρεπόμενο των παραπάνω, βιώσαμε και μία ακόμη φαρσοκωμωδία στις πλάτες του λαοφιλούς συλλόγου που κατάντησε… μπαλάκι του τζόκερ σε κληρωτίδα της ΕΠΣΚ στη διαδικασία για το ποιος θ’ αναδειχθεί κυπελλούχος ερασιτεχνών Καρδίτσας!!!

Ακόμη κι εκεί η Αναγέννηση… έχασε! Ισως γιατί και η ίδια η μοίρα δεν ανέχθηκε αυτό τον εμπαιγμό, αυτή την “τραγωδία”, αυτό το θέατρο σκιών, για έναν αθλητικό φορέα που πριν λίγα μόλις χρόνια προκαλούσε τον θαυμασμό και το σεβασμό σε όλη την Ελλάδα!
Μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια, από την ώρα που τα ηνία της μαρτυρικής ομάδας ανέλαβαν οι “επενδυτές της συμφοράς” κι αφού ακολούθησε η πιο θλιβερή διοίκηση όλων των εποχών με ρολίστες που δεν ήξεραν που παν τα τέσσερα, δεν έμεινε τίποτα όρθιο!!!

Ο,τι χτίστηκε με κόπο, υπερπροσπάθεια, χρήματα, ατέλειωτο ανεκτίμητο χρόνο και προσωπικό κόστος, κατέρρευσε λες και έπεσε ατομική βόμβα! Η ομάδα που ήταν αλύγιστη και κοίταγε στα μάτια τεράστιες αθλητικές οντότητες της χώρας που διεκδικούσε και μάχονταν απέναντι σε ολους και σε όλα, καθηλώθηκε με μια απίστευτη μοιρολατρική αποδοχή στις σίτες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος!

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΦΑΝΤ(ΟΜ) ΤΟΥ ΜΙΛΕΡ, ΣΤΟΥΣ ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣΚ

Η διοίκηση Μίλερ σε πλήρη απαρτία αμέσως μετά την… “επένδυση” της Αναγέννησης όταν ξεκινούσε να “επενδύει” στη Χαλκίδα!

Οι αιτίες για το κατάντημα της Αναγέννησης, που ταυτόχρονα σημαίνει και κατάντημα του ποδοσφαίρου της περιοχής, είναι συγκεκριμένες και από το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” τις έχουμε αναλύσει άπειρες φορές…
Δεν κάναμε και καμια τομή αφού οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν και γνωρίζουν τα πάντα! Αλλωστε η δική μας… “Ιερουσαλήμ” είναι και μικρή…
Από την ώρα που τα ηνία της ιστορικής ομάδας ανέλαβαν οι “επενδυτές της συμφοράς” ήταν θέμα χρόνου να επέλθει η καταστροφή.

Άλλωστε το “θρυλικό επενδυτικό fund” του Γερμανού Κλάους Μίλερ πρόλαβε μέσα σε ένα χρόνο να διαλύσει δύο ομάδες (ακολούθησε η Χαλκίδα) και πριν έλθει στην Καρδίτσα κάμποσες ακόμη (Φωστήρας, Παναιγιάλειος κλπ)!
Δυστυχώς υπό την ανοχή του κόσμου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και με τεράστιες ευθύνες της τότε διοίκησης της ερασιτεχνικής (που όχι μόνο δεν ήλεγξε κανέναν όπως πρόσταζε ο ρόλος της, αλλά δεν έβγαλε τσιμουδιά!) αλώνισαν οι επενδυτές διαλύοντας τα πάντα! Η ομάδα έχασε έξι βαθμούς απ’ αυτούς που κέρδισε στο γήπεδο στα γραφεία για προσφυγές παικτών που οι ίδιοι έφεραν (πρόλαβαν να τους φεσώσουν μέσα σε ένα οκτάμηνο!) και τελικά με οδυνηρό τρόπο (βλέπε παιχνίδι Αρη), παρά την προσπάθεια που έγινε υποβιβάστηκε!

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ!

Η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της Αναγέννησης! Η απόσυρση και εξαφάνιση από την αγωνιστική δράση μεσούσης μιας σεζόν και ο υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα. Αφού προηγήθηκαν οι μεγαλύτεροι διασυρμοί στα χρονικά σ’ ενα αστείο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.

Αυτό όμως που ακολούθησε ήταν ακόμη χειρότερο! Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος θα περίμενε ότι η ομάδα σ’ ενα αστείο απο πλευράς δυναμικότητας πρωτάθλημα που ονομάζονταν Γ’ Εθνική αλλά κατα βάση ήταν μια αδύναμη Δ’ Εθνική, θα γινόταν η χαρά του κάθε πικραμένου και θα τη “γλεντούσαν” η Αγριά, η Ιτέα, η Καλαμπάκα και λοιπές “δυνάμεις” που στο παρελθόν έπρεπε να κάνουν αίτηση για να παίξουν μαζί της ένα φιλικό! Η διοίκηση της ερασιτεχνικής που ανέλαβε τα ηνία συστήνοντας τριμελή διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη απο… έναν (η θρυλική φράση του μοναδικού Νίκου Βαμβακούλα με την πενταμελή επιτροπή από τρία άτομα βρήκε εφαρμογή!!!) έμελλε να γραφτεί στην ιστορία ως η χειρότερη που πέρασε ποτέ στα χρονικά!

Η ασχετοσύνη στην συγκρότηση του ρόστερ ήταν παροιμιώδης, ενώ ταυτόχρονα στην εχθρική αντιμετωπιση που είχε η ομάδα από διάφορους θεσμικούς φορείς όπως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (η ιστορία με το γήπεδο της Αγ. Νικολάου και με τις αγωγές για “οφειλόμενα” στο Στάδιο μερικές μόνο από τις… “βοήθειες”), η απάντηση ήταν η… “μούγκα”!!! Στην ιστορία θα μείνει το “κύριε Φώτη ευχαριστούμε” που ακούστηκε σε μια συνέλευση της συμφορας απ’ αυτές που έγιναν το καλοκαίρι του 2018! Για να διατηρήσουν ένα ρολάκο ορισμένοι διέλυσαν την ομάδα την οποία την απέσυραν στα κρύα του λουτρού τον Ιανουάριο του 2019 στα μέσα του πρώτου γύρου και μετά απέκτησαν ρόλο σε άλλα αθλήματα!!!
Αφησαν μάλιστα κι ένα… ωραίο “δωρο” στους επόμενους, το -6, που η συγκυρία το έφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο και να στερήσει την άνοδο με την διακοπή του πρωταθλήματος από την απαράδεκτη απόφαση της ΕΠΟ!!!

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΞΕΣΙΛΟΓΙΑΣΤΟΣ…!

H ιστορική πλέον… κλήρωση τζόκερ με την οποία στέφθηκε ο Κυπελλούχος της ΕΠΣΚ την περίοδο 2019-2020 μετά την απόφαση της ΕΠΟ. Μια διαδικασία – παρωδία, την οποία όπως πρόσταζε η ιστορία και το όνομά της, η Αναγέννηση θα έπρεπε να μην παραστεί…

Την φετινή σεζόν που τα ηνία ανέλαβε ο κ. Καραμπέκος που με δικά του χρήματα και τη δράση του Γιάννη Ρόβα ως επικεφαλής του αγωνιστικού χτίστηκε το ρόστερ, τα πράγματα πήγαιναν φυσιολογικά.
Η ομάδα ήταν καλή (τρείς κλάσεις ανώτερη απ’ αυτή που παρουσίασαν οι ανεκδιήγητοι στη Γ’ Εθνική) και λογικά θα έπαιρνε την άνοδο παρότι είχε ν’ αντιμετωπίσει μια σθεναρή αντίσταση από την πολύ καλή ομάδα του Απόλλωνα Μακρυχωρίου ο οποίος με ισχυρότατη διοίκηση διεκδικούσε (και ορθώς έκανε) την άνοδο!
Ο Θέμης Καραμπέκος μάλιστα πλήρωσε και τα ανοίγματα στο βόλει και στο μπάσκετ για το “ευχαριστώ” που διέλυσαν την ομάδα ποδοσφαίρου οι προηγούμενοι!!!
Δυστυχώς, το έλλειμμα της Αναγέννησης ήταν διοικητικό. Δεν υπήρχε πουθενά εκτός γηπέδου! Σε όσους ανέθεσε ο πρόεδρος να κάνουν αυτό που έπρεπε απέτυχαν παταγωδώς κι αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος!

Όχι μόνο δεν διεκδίκησαν την εξάλλειψη της ποινής των -6 βαθμών, αλλά “κοιμήθηκαν ”την κρίσιμη ώρα όταν εκανε “μπάμ” απο μακριά ότι η ΕΠΟ θα πάρει αποφαση λόγω κορωνοϊού για διακοπή και “ξαφνικό θάνατο”!
Αν γίνει κάτι με αναδιαρθρώσεις θα γίνει μόνο από την πίεση που ασκεί μόνος του ο πρόεδρος στην Αθήνα και σε διάφορους παράγοντες.
Ο τραγικός επίλογος της χρονιάς ήλθε με την διαδικασία της κλήρωσης για την ανάδειξη του Κυπελλούχου όπου η ομάδα ήταν φιναλίστ με τον Ατρόμητο Παλαμά!
Οχι μόνο δεν θα πρεπε να στείλει επιστολή με την οποία έκανε λόγο για σεβασμό στους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, αλλά να καταγγείλει την τραγική αυτή αποφαση της ΕΠΟ και την αδράνεια της ΕΠΣΚ για την τεράστια αδικία και να μην παραστεί καν. Αντίθετα νομιμοποίησε μια διαδικασία – παρωδία όπου ένα ποδοσφαιρικό μάτς κρίθηκε όχι στο γήπεδο αλλά στα… μπαλάκια!!!

ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ!

Από τον Οκτώβριο του 2011 όταν ξεκινούσε η προσπάθεια “ανάστασης” της Αναγέννησης μετά την τραγωδία από τον προηγούμενο “επενδυτή” και τον υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική, καθιερώθηκαν διαδικασίες στο Σύλλογο για πρώτη φορά με τέτοια συνέπεια.
Η εγγραφή μελών, η αναβάθμιση των Γενικών Συνελεύσεων, η σοβαρή και μαχητική παρουσία του συλλόγου και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους!
Δόθηκαν μάχες πολλές απέναντι σε τρομερές στρεβλώσεις της περιοχής με προσωπικό και οικονομικό κόστος!
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα απίθανα που γινόταν με την παραχώρηση της έκτασης στο Σταυρό στο Δημαρχείο; Τα όσα προηγήθηκαν με το προπονητήριο του Ρούσσου; Την σφοδρή αντιπαράθεση για την έκταση του Αγίου Νικολάου και την θετική εξέλιξη με το χώρο στο μουσικό γυμνάσιο; Τις αγωγές του Δήμου στην ομάδα για… οφειλόμενα στο Στάδιο το οποίο το χρυσοπλήρωσαν τα μέλη της διοίκησης για να βελτιώσουν την άθλια εικόνα που εμφάνιζε;
Η λίστα είναι ατέλειωτη! Κι όμως η ομάδα όχι απλά επιβίωνε, αλλά παρέμενε σε υψηλό επίπεδο καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο!
Από το 2018 όμως όταν αποχώρησαν διαφωνώντας με τα “επενδυτικά προγράμματα” απο τη διοίκηση συγκεκριμένοι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος από μαχητικός έγινε… σάκος του μπόξ!

Για να μην τα “χαλάσουν”με κανέναν, για να διατηρήσουν το ρολάκο τους, όσοι είχαν τα ηνία (ήταν και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα) διέλυσαν σε χρόνο dt τα πάντα. Τη διαδικασία των μελών, τις Συνελεύσεις που απο σοβαρές συνεδριάσεις κατάντησαν “τσίρκο Μεντράνο” και ο,τι άλλο είχε κατακτήσει με αγώνα ο Σύλλογος! Μέχρι και την ιστορία με το γήπεδο στο Μουσικό την παράτησαν στην τύχη τους!!!

Για να φθάσουμεστο σημείο, ν αποδέχεται η ομάδα (ναι για την Αναγέννηση μιλάμε) να γίνεται… μπαλάκι σε διαδικασία “Τζόκερ”!!!