«Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία» λένε οι αγρότες και ζεσταίνουν τα τρακτέρ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αναβλήθηκε η δίκη των τριών μελών της διοίκησης της ΕΟΑΣΚ, που κατηγορούνται για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στον Ε65 το Δεκέμβριο του 2018.
Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας κλήθηκαν να περάσουν σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας, ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Γιαννακός και ο Γραμματέας Γιάννης Τσιούτρας, ωστόσο η υπόθεση τελικά δεν δικάστηκε και οδηγήθηκε σε αναβολή.

Ωστόσο οι αγρότες καλούνται και σε δεύτερο αγροτοδικείο στις 30 του μήνα, αυτή τη φορά για κινητοποίηση που έγινε νωρίτερα χρονικά και συγκεκριμένα για το μπλόκο στον Ε65 τον Ιανουάριο του 2018!
Χθες το πρωί έξω από τα δικαστήρια οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και τα αγροτοδικεία. «Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων ποινικοποιεί τους αγώνες των αγροτών, που είναι αγώνες επιβίωσης» τόνισαν και πρόσθεσαν: «Αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα δίνοντας λύσεις, μας στέλνουν στα δικαστήρια».
Οι αγρότες ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο, δίνοντας πανθεσσαλικό ραντεβού την Δευτέρα στις 6μμ στα Φάρσαλα όπου θα λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.

Οι αγρότες δίνουν πανελλαδικό «ραντεβού» στην έκθεση Agrotica την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με τα τρακτέρ, ενώ αναμένεται να κλείσουν και την Εγνατία.