Η υπόθεση – “πράσινη ανάπτυξη” απασχολεί έντονα πλέον την Καρδίτσα τις τελευταίες εβδομάδες. Κι ενώ η τοπική κοινωνία έχει βροντοφωνάξει με όλους τους τρόπους ένα μεγάλο “ΟΧΙ” και με εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, αλλά και με ψηφίσματα της Δημοτικής Αρχής, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν τους… ανήξερους και δρομολογούν εργασίες στα Αγραφα!

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά όσοι αγωνίζονται κατά των γιγάντιων ανεμογεννητριών και την αλλοίωση ιστορικών προστατευόμενων δασικών τοπίων, διώκονται και δικάζονται…

Πρόσφατη είναι η παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Καρδίτσας κατά των αιολικών για όσα είχαν συμβεί στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την παραχώρηση δημόσιας δασικής έκτασης σε ιδιωτική εταιρία!

Αντί να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις εκείνοι που καταστρατήγησαν τον κανονισμό και απαγόρευσαν την είσοδο και το δικαίωμα έκφρασης σε Καρδιτσιώτες, σε μια υποτίθεται ανοιχτή διαδικασία, δικάζονται και στοχοποιούνται άνθρωποι που αγωνίζονται!

Θυμίζουμε ότι ψήφισμα κατά των διώξεων είχε εκδώσει ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή για όσα είχαν γίνει στις δύο συνεδριάσεις του καλοκαιριού.

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και τα Αιολικά στα Αγραφα” καλεί τον κόσμο σε διαδήλωση στην Καρδίτσα ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα και τις διώξεις αγωνιστών για τη λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.